Потенційні кандидати на секретаря міськради не  можуть  між собою домовитися і блокують одне одного, - мер Чернівців

Потенційні кандидати на секретаря міськради не можуть між собою домовитися і блокують одне одного, - мер Чернівців

27.04.2016, 21:53

У Чернівецькій міськраді є кілька кандидатур на посаду секретаря ради, але вносити їх на розгляд депутатів міський голова не планує ані на завтрашній сесії, ані на травневій.

Про це на брифінгу у середу повідомив мер Олексій Каспрук.

"На сьогоднішній день є декілька кандидатів. Вони між собою домовитися не можуть. І, за моєю інформацією, будуть блокувати висування одного чи іншого. Кожен себе бачить секретарем, компромісної фігури поки що немає. Місто працює, функціонує, трошечки важко, тому що з шести вищих керівників міста – секретаря виконкому немає, секретаря ради немає, одного заступника немає, один заступник – Олександр Паскар – в законній відпустці після повернення з зони АТО. Володимир Середюк на роботі. Старається, бачу, очі горять. Але два тижні тільки як в органах місцевого самоврядування, виконавчій владі. Тут ще треба трохи досвіду. Але нічого, справляємося", - повідомив Каспрук.

"Шукаю, спілкуюся з людьми. Що стосуються виконкому – там є подання від громадських організацій, деякі партії знову звернулися з поданнями. Думаю, там ще є декілька цікавих кандидатур, які я внесу на розгляд сесії, але не на цю і не на травневу", - додав міський голова Чернівців.

Мер Чернівців Олексій Каспрук також назвав перше засідання нового складу виконавчого комітету конструктивним. Про це Каспрук заявив на брифінгу у середу. 

"Ситуація цікава, бачу бажання членів виконкому плідно працювати. Ми розглянули достатньо багато питань, бачу бажання вникати в ситуацію, бажання конструктивної роботи. Сподіваюся, що нічого не зміниться", - зауважив він.

Водночас міський голова додав, що існує проблема у тому, що виконком ще не до кінця сформований.

"Тому з 12-ти членів виконкому для того, щоби рішення було прийняте, мають прийти 10 обов’язково і 10 проголосувати одноголосно. У нас була така ситуація, коли одне рішення не було прийняте, бо троє людей утрималися. Але ми повернулися, ще раз проговорили, навели аргументи і рішення таки було прийняте", - додав Каспрук. 

Разом з тим, він зауважив, що позиція виконкому по земельних ділянках – знімати поки що на довивчення, поки міська влада не виробить свою позицію по цих питаннях.

Джерело: molbuk.ua

1