Постачальникам скандальних тролейбусів спочатку доплатили 70 тисяч гривень, а відтак заходилися відсуджувати у них 370 тисяч штрафних санкцій. Каспрук каже - це корупція!

Постачальникам скандальних тролейбусів спочатку доплатили 70 тисяч гривень, а відтак заходилися відсуджувати у них 370 тисяч штрафних санкцій. Каспрук каже - це корупція!

22.10.2013, 03:11

Депутат Чернівецької міської ради, голова фракції Фронт Змін Олексій Каспрук підозрює чинну міську владу в корупції. Підстава для таких звинувачень - «епічна» історія із закупівлею тролейбусів по завищеним цінам. Згідно з інформацією депутата, постачальникам скандальних тролейбусів спочатку доплатили 70 тисяч гривень, а відтак заходилися відсужувати 370 тисяч штрафних санкцій. Якщо це не ідіотизм, то однозначно корупція, - робить висновок опозиціонер.  

"Поясніть мені, люди добрі, деякі кроки нашої влади, - коментує ситуацію Олексій Каспрук. 

 Крок 1. Розпочинається «епічна» історія із закупівлею тролейбусів по завищеним цінам. При вартості б/в тролейбуса в Європі 6000 € - місту його продали за 28000 €.

Крок 2. В червні за зверненням опозиційних депутатів прокуратура проводить перевірку законності закупівлі тролейбусів, знаходить численні порушення, в тому числі визначає, що постачальнику має бути нараховано 369 тисяч гривень штрафних санкцій на користь громади.



Крок 3. Через місяць(!) після прокурорської перевірки, в липні, тролейбусне управління, ще доплачує постачальникам 70 тисяч гривень, і, наскільки мені відомо, повністю «закриває» розрахунок.



Крок 4. І тепер, після повного проведення розрахунків, керівництво ЧТУ подає позов до суду про стягнення з постачальника штрафних санкцій. Починається судовий процес, іншими словами постачальник добровільно відмовляється виплатити місту кошти.

Я не психіатр, але, на перший погляд, учасники «тролейбусної афери» виглядають ніби адекватними людьми. Тому виникає логічне питання: «якого дідька»? Відповідь проста - корупція.

Сподіваюсь, керівникам ЧТУ стане розуму розказати слідчому, хто з очільників міста примусив їх розрахуватись з постачальником скандальних тролейбусів всупереч вимогам прокуратури. Може, в.о. мера Михайлішин? А може його потенційний підочільник, голова комісії ЖКГ Бешлей, який неправомірно від імені профільної комісії рекомендував продовжити практику закупівлі б/в тролейбусів за завищеними цінами?

P.S. Принагідно хочу порекомендувати виконавцям волі тимчасових місцевих керманичів. Якщо вам ті, хто дає злочинні вказівки, розповідають, що все буде добре, то не вірте! Звичайно, відповідатимуть за законом і вони самі, але перед тим зрадять і «зіллють в унітаз» саме вас – натура така у нинішніх очільників.

P.S.S. А тим часом у сусідів в Бельцах http://pan.md/news/Belitsi-zakupayut-trolleybusi/42004 та Вінниці http://ru.tsn.ua/ukrayina/vinnice-zakupyat-novye-avtobusy-i-trolleybusy-i-pustyat-tramvay-316710.html будуть курсувати десятки новеньких тролейбусів. Можна тільки щиро позаздрити сусідам в яких є Голова а не Очільник.

1