Посол Румунії ще раз підтвердив у Чернівцях, що його країна за незалежну, єдину і неподільну Україну

Посол Румунії ще раз підтвердив у Чернівцях, що його країна за незалежну, єдину і неподільну Україну

27.06.2015, 13:42

26 травня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука та голови обласної ради Михайла Гайничеру з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску. Також у зустрічі взяла участь Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдаван. Рол це повідомляє прес-служба ЧОДА. 

Сторони обговорили питання реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні, активізації малого прикордонного руху, який між Україною та Румунією почав діяти лише цього року, подальшого транскордонного співробітництва.

Іноземний дипломат наголосив, що Румунія, як член Європейського Союзу, підтримує європейський вибір України та її прагнення захистити територіальну цілісність. «Румунія чітко висловлюється на користь дотримання суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, - зауважив Корнел Іонеску. – Ми зацікавлені у швидкому урегулюванні конфлікту на Донбасі мирним шляхом».

Зі свого боку, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Румунії в Україні Корнелу Іонеску за підтримку та допомогу, надану для лікування та реабілітації учасників АТО, оздоровлення дітей учасників АТО та дітей зі східних областей України.

Окрему увагу під час спілкування було відведено питанням реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні. Очільник крайової влади наголосив на тому, що питання реформування місцевого самоврядування є одним з пріоритетів у роботі обласної влади, оскільки спрямоване на покращення якості та доступності надання послуг населенню.

Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні Корнелу Іонеску запевнив, що Румунія і надалі розвиватиме партнерські відносини з Україною, зокрема і з Чернівецькою областю. Обговорюючи економічну складову співпраці двох сторін, представники обласної влади запропонували розглянути можливість інвестування в глибоку переробку деревини.

Обидві сторони висловили впевненість та готовність у подальшій плідній співпраці на взаємовигідних та партнерських умовах.

1