Посол Німеччини в Украіні приватно зустрівся з екс-мером Миколою Федоруком

Посол Німеччини в Украіні приватно зустрівся з екс-мером Миколою Федоруком

25.03.2012, 16:08

Окрім офіційних зустрічей з чинними буковинськими посадовцями, Надзвичайний і Повноважний Посл Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот зустрівся також з колишнім мером Чернівців Миколою Федоруком. Зустріч відбулася під час його візиту на Буковину в одній з чернівецьких кав'ярень. Про що говорили дипломат і достроково усунутий з посади міський голова  знають лише вони двоє.

Нагадаємо, раніше Микола Федорук повідомив «Главкому», що на практику української влади боротьби з місцевим самоврядуванням вже звернули увагу посли іноземних країн, які спілкувалися з відставленим мером.

«Саме з таким формулюванням – «пілотний проект для всієї України», мою відставку оцінювали низка іноземних послів, з якими тоді випало спілкуватись. Скажу більше, іноземні посли слідкують за наступом на місцеве самоврядування в Україні, вони це помічають. Минулого року вони активно цікавились моїм прецедентом й робили відповідні висновки. І зараз вони не випускають ситуацію з поля зору. Впливові західні посли моніторять ситуацію з неправомірними відставками мерів», - заявив Микола Федорук, відмовившись назвати, з послами яких саме країн він спілкується.

Фото прес-служби ОДА