Посла Польщі в Україні запросили до українського МЗС через висловлювання міністра Канцелярії Президента Польщі про нібито невдячність українців за допомогу

Посла Польщі в Україні запросили до українського МЗС через висловлювання міністра Канцелярії Президента Польщі про нібито невдячність українців за допомогу

02.08.2023, 08:32
До МЗС України було запрошено посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання міністра Канцелярії Президента Польщі, керівника Офісу міжнародної політики Марціна Пшидача.
 
Про це повідомив речник МЗС Oleg Nikolenko.
 
Під час зустрічі було наголошено, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі не відповідають дійсності та є неприйнятними.
 
Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє.
 
Водночас Прем'єр-міністр Польщі Маріуш Моравецький розкритикував рішення Міністерства закордонних справ України викликати польського посла.

Моравецький нагадав, що посол Польщі був єдиним дипломатом, який лишався у Києві після початку повномасштабного вторгнення. Він також підкреслив, що уряд Польщі надав Україні велику допомогу.

«У міжнародній політиці, в умовах війни, яка триває, і враховуючи величезну підтримку, яку Польща надала Україні, таких помилок не повинно бути. Ми завжди будемо захищати добре ім'я Польщі, її безпеку, і інтереси жодної іншої країни ніколи не будуть переважати над інтересами Республіки Польща», — заявив глава уряду. 

1