Шість відсотків від суми виконаних будівельних робіт: посадовцю Чернівецької ОДА повідомили про підозру в корупційних діях

Шість відсотків від суми виконаних будівельних робіт: посадовцю Чернівецької ОДА повідомили про підозру в корупційних діях

26.04.2021, 23:16

Займаючи відповідальне становище, службовець вимагав і одержав 600 тисяч гривень неправомірної вигоди. За скоєння кримінального правопорушення посадовцю загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Корупційну діяльність начальника одного з відділів Чернівецької обласної державної адміністрації викрили слідчі обласного управління Нацполіції спільно з оперативниками СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

 Зокрема, правоохоронці з’ясували, що службовець вимагав і отримав від підприємця 600 тисяч гривень неправомірної вигоди за сприяння в безперешкодному здійсненні підрядної діяльності, пов’язаної з освоєнням бюджетних коштів. Ці гроші правопорушник отримав у безготівковій формі на рахунок підконтрольного підприємства.

 Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за погодженням Чернівецької обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці з’ясовують всі обставини вказаного корупційного злочину та вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 

600 тис грн неправомірної вигоди  –  посадовцю Чернівецької ОДА повідомлено про підозру 

За процесуального керівництва Чернівецької обласної  прокуратури заступнику начальника управління – начальнику одного з  відділів Чернівецької ОДА повідомлено про підозру  в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.4 ст. 368 КК України).                            

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних будівельних робіт, що складає 600 тисяч гривень. З листопада 2020 по квітень 2021 року вказану суму було перераховано на банківський рахунок одного з товариств, на яке вказав посадовець.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному здійснюють слідчі ГУНП в Чернівецькій області, оперативний супровід – Управління СБ України в Чернівецькій області.

1