Посадовці облради вже намилилися у Латвію нібито вивчати досвід утилізації і сортування сміття

Посадовці облради вже намилилися у Латвію нібито вивчати досвід утилізації і сортування сміття

02.08.2021, 21:42

Під час робочої зустрічі у стінах Чернівецької обласної ради з представниками латвійської компанії «Eco Baltia vide» сторони обговорили можливість поїздки української делегації в Латвію для того, аби особисто ознайомитись з роботою підприємтсва, а також розглянули можливі способи покращення системи утилізації і сортування сміття саме в Чернівецькій області. 

Про це повідомила прес-служба облради. 

Учасники зустрічі говорили також і про проблемні питання поводження з твердими побутовими відходами і перспективи налагодження подальшої співпраці з компанією «Eco Baltia vide», яка пропонує довготермінові рішення у сфері обслуговування та переробки відходів. Зокрема,  компанія забезпечує широкий спектр послуг, а саме вивезення та переробку побутових і відсортованих відходів, утилізацію будівельного сміття та різні послуги сезонного характеру.

Відтак, Чернівецька область матиме нагоду перейняти досвід колег з Латвії, де система збору, сортування та утилізації сміття успішно функціонує вже багато років, і запровадити європейські стандарти поводження з відходами, адже пріоритетним завданням наразі є покращення стану навколишнього середовища.

1