Посада Маніліча – це домовленість з «Нашим краєм», що вони будуть голосувати як треба, - Бурбак

Посада Маніліча – це домовленість з «Нашим краєм», що вони будуть голосувати як треба, - Бурбак

18.12.2015, 18:43

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував політичні домовленості, які діють в Чернівецькій обласній раді.  

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

-  Особисто для мене – це плювок в обличчя! Не знаю, як з цим відчуттям будуть працювати Мельничук, Мунтян,  з якими ми брали Чернівецьку ОДА і виганяли звідти регіоналів.  Дивно, що "після остаточної перемоги демократичних сил та переходу Рубікону" !!! ( цитую відповідь облради на моє звернення) на сесії не розглянули питання звільнення корупціонера Маніліча з посади начальника управління комунальної власності (скоротив назву). Хочу нагадати керівництву облради, яке складається з найактивніших учасників Майдану, про можливу підставу для звільнення - рішення суду, яким визнано корупційні дії Маніліча, до речі, тушки з Батьківщини в складі облради попереднього скликання. Можливо, в процесі консолідації для плідної роботи всіх фракцій Чернівецької облради, включаючи колишніх регіоналів з "ОППОблоку", "Нашого краю" це питання було не на часі. А може це умова лояльності? Після всього того що сталось?

- У Верховній Раді України демократичні  партії створити проєвропейську більшість і не дали колишнім регіоналам жодного комітету. Так само я пропонував зробити в обласній раді. Колишні регіонали, як би вони тепер не називалися, вже доправилися. Натомість на Буковині дали дві. Фактично на Буковині створено депутатську ширку, - вважає народний депутат Бурбак.   

-  Тепер за все, що робиться в області, взяли на себе відповідальність три партії «Батьківщина», «Свобода» і Радикальна партія Ляшка.  Раджу їм почитати бюджет наступного року. Вже кажу, що він дуже важкий. Я пропонував, щоб до мене зверталися, щоб щось виправити, збільшити десь фінансування. Але, на жаль, поки це відбувається не дуже активно. А потім будуть піаритися, що уряд прийняв нібито злочинний бюджет. Фищук написав кілька позицій, Заставнівський район і все. Але саме місцевим радам доведеться ухвалювати дуже непопулярні рішення, щодо оптимізації мережі закладів освіти, охорони здоров’я. І це пряма відповідальність цього правлячого тріумвірату.

- У Чернівецькій області «Свобода» ніколи не була при владі. Вони будуть виконувати замовлення. Ми бачимо, що «Свобода» тісно співпрацює з «Батьківщиною». Просто ті речі, які «Батьківщина» не може озвучити – стосовно критики уряду, відставки міністрів, буде озвучувати «Свобода». Бо як інакше зрозуміти, що в області «Свобода» при владі, а через дорогу у Чернівцях владу скидає. «Свобода» - це інструмент. Браво, Юля!

Інга Маковецька - людина Продана. Так, Василь Продан присутній у президії Чернівецької обласної ради, - вважає нардеп. 

- Припускаю, що у такому форматі більшість ради пропрацює не довше чотирьох місяців. А потім буде повна бездіяльність. Тепер рада має іншу відповідальність, ніж раніше. Це раніше ОДА скидала якийсь бюджет, а депутати ділили ці цифри собі на округи. Тепер цього немає, цих цифр немає. Бюджет треба чимось наповнювати. І тоді піде конфлікт із бізнес-середовищем, потрібно буде виводити з тіні нафту. Ніхто цим займатися не хоче.  

1


КОМЕНТАРІ (1)

Как мне приятно, что вам так неприятно. Что-то то вас беспокоит. И жаль что не безработица, не низкие зарплаты и ничтожные законы, не счета за коммунальные тарифы от которых люди вешаются, жаль что это не плавающий курс доллара. Вас беспокоит только Манилич. Все уже наслышаны о конфликте интересов и штрафе на 340 грн. Попереживайте и нам расскажите о корупционных деяниях вашего начальства. Ведь благодаря вам и ему в стране полная ж...

avatar

Буковинка

18 грудня 2015 18:41