Порушнику, який на літаку АН-2 вночі злітав до Румунії через Дяківці і назад, загрожує до п'яти років обмеження волі

Порушнику, який на літаку АН-2 вночі злітав до Румунії через Дяківці і назад, загрожує до п'яти років обмеження волі

22.05.2020, 12:09

Прокуратура Чернівецької області затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно 58-річного мешканця м. Хмельницький за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ст. 334 КК України (порушення правил міжнародних польотів; вліт в Україну або виліт з України без відповідного дозволу).

Встановлено, що 09.01.2020, близько першої години ночі,  обвинувачений, в порушення Правил польотів цивільних повітряних суден у повітряному просторі України, без відповідного дозволу Державіаслужби України та без надання диспетчерським органам обслуговування повітряного руху плану польоту, здійснив зліт із злітно-посадкового майданчика «Коломия» літаком марки АН-2, на якому перетнув українсько-румунський кордон в районі с. Дяківці Герцаївського району.

Після польоту літак повернувся до повітряного простору України, здійснив посадку на аеродромі «Коломия», розташованому у м. Коломия Івано-Франківської області, де одразу був виявлений військовослужбовцями Чернівецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке  здійснював слідчий відділ УСБ України в Чернівецькій області, завершено.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області
1