Популізм  чернівецьких депутатів коштуватиме  городянам  мільйони гривень

Популізм чернівецьких депутатів коштуватиме городянам мільйони гривень

15.08.2016, 20:45

Тому що кошти доведеться заплатити з бюджету всієї громади. 

Про це Чернівецький міський голова Олексій Каспрук розповів 15 серпня на брифінгу в мерії.

Олексій Каспрук припустив, що основні надавачі послуг - Чернівцігаз, облененрго, на тарифи яких запроваджено мораторій, швидше за все його просто проігнорують. Тому що керуються в своїй діяльності національним законодавством, а не рішеннями чернівецьких депутатів. 

- Тому платіжки чернівчани отримають згідно з новими тарифами, а не такі, які їй обіцяють популісти. Найкращий вихід у цій ситуації - оформлювати субсидію, а не чекати обіцяного популістами. 

Натомість тепер міському бюджету доведеться компенсувати різницю в тарифах для водоканалу, тролейбусного управління тощо. Йдеться про мільйони гривень дотацій. І платити їх доведеться з кишені усіх чернівчан. В тому числі тих, які не користуються централізованим водопостачанням. 

Якщо депутати запровадять мораторій на підвищення тарифів на послуги з теплопостачання, з міської скарбниці доведеться виділити ще 50 млн. гривень на покриття тарифу на газ.

«Наступним кроком цього мораторію є погіршення ситуації на декількох комунальних підприємствах. Насамперед, мова йде про водоканал. За нашими підрахунками, близько 15 млн. грн. нам потрібно для того, щоб покрити різницю між тією електроенергією, яку буде виставляти водоканал, і тією, яку буде виставляти «Чернівціобленерго», – сказав Олексій Каспрук.

Через введення мораторію на підвищення проїзду в громадському транспорті майже 4 млн. грн. доведеться сплатити міському тролейбусному управлінню.

«Для того, щоб у наших кранах була вода і ходили тролейбуси,  необхідно буде збільшувати фінансову допомогу цим підприємствам», – зазначив міський голова.

«Наразі не всі домогосподарства у Чернівцях користуються центральним водопостачанням чи теплопостачанням. А це означає, що люди, які сплачують податки і проживають на Роші чи в Садгорі і не користуються цими «благами цивілізації», то замість того, щоб ремонтувати їм дороги, забезпечувати якісний проїзд, будувати інфраструктуру в тих районах, за їх податки будуть компенсовуватися витрати, які мала б понести держава», – зазначив Олексій Каспрук.

Також мер додав, що не розуміє рішення депутатів щодо встановлення мораторію на збільшення ціни ритуальних послуг, оскільки  КП «Спецкомбінат» не збиралося цього робити.

http://chv.tv/yak-moratorij-na-pidvyshhennya-komposlug-vplyne-na-yakist-dorig-u-sadgori-ta-na-roshi-video.html

1


КОМЕНТАРІ (2)

  • Популізм Яценюка та Навозного Фронту коштував країні десятки вкрадених мільярдів  та мільйони зубожілих  українців. 
  • Популізм Навозного Фронту коштував знищених Карпат та мільярдів контрабанди.
  • Популізм Навозного Фронту коштував втрати Криму та Донбасу
  • Хто насправді є популістом? 
avatar

16 серпня 2016 12:40

Незрозуміло, з якого.... я мушу утримувати теплокомуненерго. Мені ніхто, ніколи, не дав копійчини на те, щоб я замінив пічки на водяне опалення, ніхто не запитав скільки вугілля та дров було перетаскано своїми руками, і податок на землю все життя сплачується. Так що тепер, тому хто отримав безкоштовно квартиру з водяним опаленням я щей мушу ще щось компенсувати. Може би тепер вони компенсували нам асфальтування хоч би тротуарів, про дороги вже мовчу. Ось так, того , хто все життя паше- доять і доять, доять і доять, як ту бідну колгоспну худобину.

avatar

Роша

16 серпня 2016 17:02