Попри вертепи заїжджих політиків, котрі активізувалися навесні, БПП-«Солідарність» залишається лідером, - Іван Рибак

Попри вертепи заїжджих політиків, котрі активізувалися навесні, БПП-«Солідарність» залишається лідером, - Іван Рибак

02.04.2018, 18:47

В інтерв'ю "Голосу України" народний депутат України Іван Рибак розповів про діяльність Чернівецької територіальної організації Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Ви очолюєте Чернівецьку територіальну організацію Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Тримаєте руку на пульсі. Яким є цей пульс?

– Нині відбувається активізація суспільства у питанні підтримки політиків на наступних виборах. Люди намагаються розібратися у вертепі заїжджих політиків, котрі активізувалися з наближенням весни. Якщо подивитися на низові процеси, з'ясувати, хто ж є лідером на виборах у ОТГ, то, без сумніву, ми, БПП, передуємо у цих процесах. А хто зараз найбільше активізувався, які верстви населення? Це вчителі, лікарі, працівники соціальної сфери, котрі завжди були найбільш консервативною масою. Сьогодні вони розуміють, що стабільність пов'язана з партією «Солідарність» Петра Порошенка. Що Порошенко – це жорстка позиція щодо відсічі агресору, міцна армія і гарантія продовження санкцій партнерами України, продовження євроінтеграційних процесів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях Сергій Власенко пояснив маніпуляторам, чим Фищук відрізняється від Мунтяна

- Як голова Чернівецької партійної організації «Солідарності» можу про це впевнено говорити, бо бачу, скільки людей щодня приходять до нас, скільки людей готові співпрацювати у частині реалізації регіональних проектів, розвитку навчальних закладів тощо. Беремо, наприклад, Кіцманський район у Чернівецькій області, де створена ОТГ. Тут громада налічує 12 тисяч виборців, і 37% висловили підтримку Блоку Петра Порошенка. Голова районної парторганізації обраний головою ОТГ. За нього проголосувало 70% мешканців. Зараз до цієї ОТГ приєдналося село Шипинці. Процес триває і він незворотній. Це відповідь на питання авторитету і польової роботи нашої політичної сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Власенко у Чернівцях розкритикував реформу державного телебачення

- Є і проблематика, яка впливає на вибори в ОТГ, це, наприклад, недавно прийнятий закон про освіту. Значна частина етнічних румунів висловила незгоду чи застереження саме статтею 7 закону про мову викладання. Це впливає на їхнє ставлення до влади і десь на явку на вибори. Це, звичайно, зачепило і рейтинг БПП на територіях компактного проживання румунів. Але коли ми йдемо до людей, коли ми пояснюємо реальні завдання і реальні причини такої позиції держави, – ситуація змінюється. Люди починають розуміти перспективи своїх дітей, які бездоганно знатимуть українську і будуть конкурентноздатними на ринку освіти і праці. І відповідно переглядають своє ставлення до нашої політичної сили і до Президента у цьому питанні. Революція Гідності внесла серйозні корективи у ментальність наших людей, і ми маємо абсолютно іншу якість суспільства.

Джерело: http://www.golos.com.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак: "На комунальних тарифах цілі політичні партії вибудовують свою політику"

1