Попри спротив деяких депутатів, які хочуть знову потрапити до ради, Чернівці житимуть за новим  Статутом

Попри спротив деяких депутатів, які хочуть знову потрапити до ради, Чернівці житимуть за новим Статутом

25.09.2015, 18:41

Відповідне рішення підтримали усі 32 зареєстровані депутати.

Чергова 70 сесія таки розпочалася, і першим питанням порядку денного стало внесення змін до Статуту територіальної громади міста Чернівці.
 
 Відповідне рішення підтримали усі 32 зареєстровані депутати.
 
Також народні обранці одноголосно підтримали затвердження Стратегії сталого розвитку середмістя Чернівців до 2030 року. Це питання було другим у порядку денному.
 
Джерело: http://promin.cv.ua/

- П'ять місяців, десятки зустрічей, сотні сторінок текстів, нервовий вчорашній день через зірвану сесію. але головне - результат. і він є. Чернівці сьогодні 32 голосами депутатів підтримали новий статут територіальної громади міста, - прокоментувала ухвалення Статуту громадська активістка Надія Бабинська. 

На фото - одна з авторок цього документу Oksana Vashchuk-Ogdanska. Там прописано багато форм участі громади в управлінні містом. В тому числі електронні - петиції таки будуть у нас)))

Дякую всім, хто ініціював (Maksym Latsyba Ivan Lukerya), хто підтримав, організовував процес і хто працював! Юруправління дяки вам!

 
ДОВІДКОВО:
 
Нагадаємо, вчора, 24 вересня, коли депутатам міської ради забрало голосів для продовження сесії, Чернівецький міський голова озвучив припущення:
 
- Оголошено перерву в роботі сесії, спробуємо зібратися завтра, - сказав міський голова Олексій Каспрук. - Але я готовий до того, що сесія може тривати до виборів.

Мер вважає, що сесія не відбулася через спротив деяких депутатів. Зокрема, окремим з нинішніх депутатів, які хочуть знову потрапити до ради, не подобається Статут територіальної громади Чернівців.
1