Помер Дмитро Гнатюк

Помер Дмитро Гнатюк

29.04.2016, 17:52

Артист останні роки боровся з тяжкою хворобою

У Києві помер видатний оперний співак - лауреат держпремії імені Тараса Шевченка й Герой України, буковинець - Дмитро Гнатюк. 

Про це повідомив ректор Національної музичної академії України Володимир Рожок, передає ТСН з посиланням на "День".

У минулому році в Академії відзначили 90-річчя знаменитого баритона. Хоча 2016–й був не простим для Дмитра Михайловича, він мужньо боровся з хворобою, зазначає видання й нагадує, що Гнатюк був першим виконавцем хітів 1960-х ( легендарних пісень "Два кольори" та "Мій Київ"), а на оперній сцені він створив образи Остапа й Миколи ("Тарас Бульба", "Наталка-Полтавка" Лисенка), Петруччіо ("Приборкування норовливої" Шебаліна), Мазепи, Онєгіна ("Мазепа", "Євгеній Онєгін" Чайковського), Демона ("Демон" Рубінштейна), Фігаро ("Севільський цирульник" Россіні), Ріголетто ("Ріголетто" Верді) та ін.

Крім того, як режисер-постановник Гнатюк поставив понад 20-ти вистав, серед яких "Запорожець за Дунаєм" С. Гулака-Артемовського , "Золотий обруч" Б. Лятошинського , "Мазепа" П. Чайковського.

 Він багато років працював головним режисером Національної опери та викладав у консерваторії.

Прощання з Гнатюком відбудеться 4 травня  з 11 до 13.00 в Національній опері України. Поховають співака на Байковому кладовищі у Києві.

1