Полковник Демидов відзвітував про роботу

Полковник Демидов відзвітував про роботу

24.07.2013, 19:39

У середу, 24 липня, начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов зустрівся з журналістами. Це була планова зустріч на тему "Підсумки роботи буковинської міліції за 6 місців 2013 року".

Начальник обласної міліції повідомив про те, що міліцейське відомство краю за критеріями оцінки основних показників роботи посіло друге місце серед інших областей. Сам Демидов поставив очолюваному управлінню тверду четвірку за 5-ти бальною шкалою.

З 12 вбивств міліціонери розкрили 11. Єдиним нерозкритим злочином залишається вбивство державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції. Проте, як запевнив полковник Демидов, і цей злочин правоохоронці розкриють.

Звільнення до рішення суду міліціонерів, замішаних у скандалі в Сокирянському РВ УМВС України, керівник міліції назвав безпрецедентним кроком, але він свідомо пішов на нього, тому що прагне повернути довіру людей до людини у міліцейській формі. Олександр Демидов запевнив, що принципово та жорстко реагуватиме на всі випадки порушення законодавства і вимог службової дисципліни.

Виконання планів (так звана "палочна" система)  з міліціонерів більше ніхто не вимагає. Тому потреби перевищувати повноваження у них немає.

Очищення рядів від випадкових людей відбуваться навіть за допомогою так званого детектора брехні, або поліграфа. Долю підлеглого полковника Демидова,  який не зумів бездоганно пройти перевірку на полграфі тепер буде вирішувати спеціальна комісії. А під час атестації йому вже вказано на службову невідповідність.

Під час сьогоднішньої прес-конференції начальника УМВС України в Чернівецькій області Олександра Демидова журналісти попросили його прокоментувати на якому етапі знаходяться резонансні справи колишнього керівника Калинівського ринку Івана і розслідування діяльності управління капітального будівництва Чернівецької ОДА:

- Справа Ринжука була в провадженні в прокуратури області, зараз вона знаходиться в суді. Те, що адвокати заявляють - ви повинні розуміти: кожний адвокат відробляє свій хліб. І кращий захист – це напад. А розвалюється чи не розвалюється справа - ми зможемо говорити після винесення вироку. Якщо суд закриє цю справу, ми зможемо говорити, що там зібрано недостатню доказову базу. Якщо ж суд оголосить вирок, тоді всі заяви адвокатів нівелюються, - відповів Олександр Демидов.

Стосовно розслідування діяльності управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, на жаль, ми ще не отримали матеріали ревізій. Як тільки ми їх отримаємо, і в матеріалах будуть виведені збитки завдані державі від протиправної діяльності посадових осіб, після цього слідство дасть юридичну оцінку цим висновкам і буде прийматися рішення про оголошення підозрюваним тієї чи іншої посадової особи, - пояснив начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов.

А докладніше про хід розслідування розповів перший заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Валентин Сухар:

- Дійсно зараз досліджується 180 об’єктів. Але на сьогоднішній день ми маємо лише 35 досліджень. У нас є проміжні матеріали лише на 35 об’єктів, які до нас надійшли 19 липня. Повний акт фінансової інспекції – цю ревізію вона має закінчити в середині серпня. Тому як тільки ми отримаємо ці матеріали, ми проведемо відповідні слідчі дії, дослідимо документи на підставі яких вони прийшли до висновку по збитках, і я думаю буле логічне завершення. Події, які досліджуються мали місце два роки тому. Тому зрозуміло на це потрібен час, дослідження не може бути завершено за місяць-два.

- Ми не будемо зараз торкатися правомірності встановлення пам’ятника Емінеску в Глибоці. Тому що в правовому аспекті  там  не до кінця оформлені всі документи, - сказав начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов. Журналіст газети «Зоріле Буковиней» попросила керівника буковинської міліції  розповісти про те, як покарали людей, що пошкодили погруддя в самий переддень його відкриття. – Міліція буде констатувати лише той факт, що безпосередньо перед відкриттям цього пам’ятника вандали його зруйнували. Міліцією було вжито заходів, встановлено особи п’ятьох мешканців цього району, речовий  доказ був знайдений. В результаті роботи з ними було встановлено, що хлопці банально вжили спиртні напої і потім  здійснили дрібне хуліганство. Злочин було внесено до єдиного реєстру, проведено перевірку. Ознак кримінального злочину в їхніх діях не встановили, однак в їхніх діях були ознаки порушення адміністративного законодавства. І відповідно до його норм вони були притягнуті до адмінвідповідальності.

1