Поліція затримала двох учасників пікету в Чернівцях, які застосували балончики з газом

Поліція затримала двох учасників пікету в Чернівцях, які застосували балончики з газом

21.07.2018, 09:09

Поліція затримала двох учасників пікету в Чернівцях, які застосували балончики з газом. 

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив представник Національного корпусу Філіп Стахов.

У Чернівцях правоохоронці затримали двох учасників акції з перекриттям вулиці Головної, які застосували сльозогінний газ в обличчя двом водіям. Водночас цю інформацію підтвердили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. 

У Національному корпусі заявили, що вказані особи не мають стосунку до їхньої організації.

"Те, що хтось там був із балончиком, хтось бився та захищався, то це вже хай поліція розбирається. Є відео, на яких усе чітко видно, хто й що робив. І ті два хлопці, яких затримала поліція, до нас жодного відношення не мають", - повідомив Ф. Стахов.

Він додав, що під час перекриття дороги на акції були присутніми не лише представники Нацкорпусу, а й звичайні чернівчани. 

"Наші представники були у футболках із логотипами, а затримані хлопці — не від нашої організації. Це була звичайна акція громадської непокори, такі ж відбуваються у багатьох містах. Представники Нацкорпусу не мали із собою балончиків та не користуються ними взагалі. Це я можу відверто сказати за кожного учасника партії", — додав Стахов.

Міський голова Чернівців вважає, що провокацію з перекриттям дороги у центрі міста представниками "Нацкорпусу", організував секретар міської ради Василь Продан. Про це Олексій Каспрук заявив на брифінгу на вулиці Суворова. 

Він заявив, що протягом останнього часу в Чернівцях штучно "розхитується ситуація". Посадовець пов’язує ці події з наближенням чергової сесії Чернівецької міськради, на якій депутати мають намір відправити у відставку Каспрука.

"Що стосується сьогоднішнього перекриття дороги, тієї провокації, яку влаштував секретар міськради Продан, кілька днів поспіль ми чітко бачимо, що перед 26-м числом у місті розхитується ситуація. То депутати вимагали позачергову сесію по наявності хлору на водоканалу.... Не дивлячись на запевнення і розуміння, що в принципі на підприємстві цієї проблеми немає, а в Україні ця проблема вирішена, бо включився уряд, а "Дніпроазот" готується до запуску й пішло постачання румунського хлору. Ми надали всю інформацію, але я відмовився скликати позачергову сесію. Бо сесія - це втрачений день із життя керівництва, для працівників міськради, які мають займатися благоустроєм, а не сидіти й слухати депутатські балачки", - сказав міський голова.

Він нагадав, що наступного дня після висловлення депутатами своїх вимог, у міськраді була зібрана погоджувальна рада, на якій обранці придумали нові підстави для скликання позачергової сесії.

"...скасування підвищення вартості проїзду в тролейбусах та скасування якихось містобудівних умов, які не подобаються депутатам", - повідомив він.

Крім того, Каспрук нагадав, що сьогодні Продан зібрав депутатів на збори, про які не повідомляли жодним ЗМІ.

"Випадковим чином з’являються представники тих громадських організацій, політичних партій, які мають претензії до свободи виявлення представниками ЛГБТ-меншини своїх прав. І так само: починається вимагання нової сесії, починається перекриття руху", - сказав міський голова, додавши, що на момент блокування руху транспорту він перебував "у місті на об’єктах".

Посадовець вважає неприпустимим будь-які блокування руху транспорту, адже вони створюють проблеми для пересічних жителів. Також він висловився проти застосування будь-якого насильства.

Каспрук додав, що міськрада не може заборонити будь-які масові заходи.

"У нас громадські організації, активісти, які хочуть провести якийсь мітинг, виступ чи зібрання, повідомляють, ставлять до відома. Заборонити проведення якихось заходів можуть тільки за рішенням суду", - додав мер Чернівців.

"Аналізуючи збіг усіх цих обставин, я розумію, що в місті триває величезна розкачка, спроба заблокувати роботу органів місцевого самоврядування, департаментів, комунальних підприємств. Тому буду категорично з цим боротися", - підсумував Олексій Каспрук.

ДОВІДКОВО:

У Чернівцях десятки осіб перекрили проїзд вулицею через ЛГБТ-фестиваль: двом водіям бризнули в обличчя газом. 

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на molbuk.ua. 

У центрі Чернівців приблизно 20 осіб у футболках із символікою партії "Національний корпус" перекрили рух транспорту на вулиці Головній поблизу приміщення міськради з вимогою заборонити у місті проведення Фестивалю рівності. 

Вони безперервно ходять по пішохідному переході, не пропускаючи водіїв автомобілів та громадського транспорту, який курсує з обох боків вулиці Головної. Учасники акції заявили, що міський голова Олексій Каспрук ігнорує їхню вимогу щодо заборони ЛГБТ-фестивалю. 

"Ми виступаємо від імені усіх чернівчан. Це не права людини, а сексуальне збочення", - сказав один з мітингарів. 

Водночас, один з учасників акції бризнув газом з балончика в очі двом водіям, котрі обурювалися через перекриття. Медики на місці події надали їм першу допомогу.

У Чернівцях група представників "Національного корпусу" та інших зацікавлених осіб вимагає у міського голови Олексія Каспрука терміново скликати позачергову сесію міськради, на якій пропонують розглянути питання щодо заборони проведення Фестивалю рівності у місті.

Про це на прес-конференції у міськраді повідомили учасники пікету з перекриттям дороги в центрі міста.

Вони висловили свої вимоги - заборонити проведення схожих заходів на позачерговій сесії міськради.

"Ми хочемо, щоб прийняли рішення про заборону проведення подібних заходів. Нам, Чернівцям, цих заходів не потрібно. Ми шануємо сім’ю, шануємо родину, це традиційно для нашого міста. Тому звертаємося до депутатського корпусу та міського голови прислухатися до виборців, чернівчан та проголосувати",- повідомив на прес-конференції автор е-петиції про заборону проведення ЛГБТ-фестивалю в Чернівцях Микола Гунько.

"Ми побачили, що містяни проти проведення подібних заходів. Завжди, коли проводяться Фестивалі рівності, відбуваються якісь заворушення. Тому цього разу ми вирішили висловитись заздалегідь та повідомити міську раду, щоб вона стала на захист громадян, аби не було ніяких провокацій, заворушень та блокад. Наша позиція дуже проста - чернівчани проти цього, а наша позиція - стояти на боці жителів міста", – заявив начальник штабу партії "Національний корпус" Ігор Олексюк.

Підтримав позицію "Нацкорпусу" й депутат міськради від фракції "Свобода" Андрій Ілюк.

"Нічого страшного б не сталося, якби міський голова скликав сесію. Точно знаю, що частина депутатів не проти. Можна зібратися та подискутувати про це питання та дійти до спільного рішення. Те, що не скликали сьогодні сесію, є провокуванням тих подій, які сьогодні відбувалися під міською радою", – сказав він.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/,  molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ілюк, звісно, дебіл, але що хода "маршу рівності" ще більший Дебілізм.Ілюка давно відомий. Але тут він у своїй дубоголовости правий. Яка рівність, кретини?! Так всім відомо, що є чоловіки і жінки, і що від їх контакту З"вляються на світ Божий діточки. А що від того, що один підар ялозитиме іншого по вонючій жопі?! Якась гидотна венеруха?! Плюньте на таку рівність і перестаньте підсобачуватись під розтлінних збоченців так званого вільного світу. Яка ВОЛЯ? Не народжувати дітей?! Нехай усе на дебілові скінчиться?!

avatar

Антон

21 липня 2018 16:27

Ілюк, звісно, дебіл, але хода "маршу рівності" ще більший дебілізм. Яка рівність, кретини?! Так всім відомо, що є чоловіки і жінки, і що від їх контакту З"вляються на світ Божий діточки. А що від того, що один підар ялозитиме іншого по вонючій жопі?! Якась гидотна венеруха?! Плюньте на таку рівність і перестаньте підсобачуватись під розтлінних збоченців так званого вільного світу. Яка ВОЛЯ? Не народжувати дітей?! Нехай усе на дебілові скінчиться?!

avatar

Антон

21 липня 2018 16:31