Поліція взялася розслідувати інцидент із сміттям на Буковині

Поліція взялася розслідувати інцидент із сміттям на Буковині

11.08.2016, 22:20

Поліція взялася розслідувати інцидент з викинутим сміттям у селі Іванківці Кіцманського району Чернівецької області.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Чернівецькій області.

Нині поліцейські з’ясовують всі обставини події. На місцях працює слідчо-оперативна група Кіцманського відділу поліції.

"До поліції надійшло повідомлення, що в селах Іванківці та Гаврилівці Кіцманського району місцеві мешканці виявили на своїх земельних ділянках велику кількість сміття, яку пригортає трактор. З метою з’ясування всіх обставин події на місце виклику одразу виїхало керівництво відділу поліції та слідчо-оперативна група. Також працює екологічна інспекція та санітарно-епідемічна служба", - повідомив начальник Кіцманського відділу поліції Віталій Гросу.

Наразі проводиться комплекс заходів по встановленню осіб, які викинули сміття та з’ясування всіх обставин події.

За матеріалами зібраними слідчо-оперативною групою Кіцманського відділу поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Також працівники екологічної інспекції та санітарно-епідемічної служби відібрали зразки ґрунту для проведення дослідження забрудненості та наявності шкідливих речовин.

У рамках розслідування кримінального провадження проводяться подальші заходи з метою встановлення осіб, які причетні до викиду сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чиє сміття?»: у рідному селі Чинуша люди перекрили дорогу і протестують проти звезення до села "чужого" сміття (ФОТО)

1