Поліція відкрила кримінальне провадження за спробою протиправно захопити комунальні приміщення ЖРЕПу  у Чернівцях

Поліція відкрила кримінальне провадження за спробою протиправно захопити комунальні приміщення ЖРЕПу у Чернівцях

02.10.2018, 08:49

Кримінальне провадження за скаргою громадянина Віктора Гончара щодо порушень законодавства під час проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків житлового фонда міста Чернівці провадиться слідчим відділом Шевченківського відділення поліції Чернівецького відділу поліції ГУНП України в Чернівецькій області. 

Про це йдеться у листі за підписом начальника департаменту захисту економіки у Чернівецькій області І. Тичини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мильні бульбашки Середюка": приватні компанії, яким надали право управляти будинками в центрі міста, мали на двох аж одного працівника, - ДФС

Діяльність новопризначених управлінських фірм, які з вересня мали почати обслуговувати багатоквартирні будинки містян, обростає скандальними подробицями. Річ у тому, що ці компанії на конкурс подали документи про наявність чималої кількості і техніки, і обладнання, і працівників. Але інформацію, вказану на папері, ніхто не перевіряв.

Нагадаємо, понад 600 будинків у Чернівцях з 1 вересня ніби то обслуговують дві приватні компанії, у яких лише 1 працівник!

А чернівчан за послуги, які ніхто не надавав, вже змушують сплатити сотні тисяч гривень.

Користуючись реформою ЖКХ, «запроданці» намагаються на майні громади побудувати свій "бізнес". Без особливих вкладень увійти на ринок комунальних послуг, знищивши комунальні підприємства.

Але комунальна афера, яку задумала запроданці, у Чернівцях не пройде. Одне кримінальне провадження за спробою протиправно захопити комунальні приміщення ЖРЕПу вже відкрито, а тепер є всі підстави для притягнення до відповідальності за фальсифікацію документів для перемоги у конкурсі.

Ще довго доведеться відмиватися від бруду і членам конкурсної комісії, навіть якщо в їх діях не знайдуть криміналу.

Просив же голову конкурсної комісії бути зваженим, ретельно все перевірити. І члени виконкому, коли приймали рішення, вже були інформовані, що переможці- фірми-бульбашки, фактично не мають ні працівників, ні приміщень, ні техніки. Але ж треба вміти "домовлятись".

Департамент соцзахисту попереджаю про небезпеку перерахування цим фірмам державних субсидій.

Чернівчан у черговий раз закликаю проводити збори і самостійно визначати управителя свого будинку або створювати ОССБ. Жулікам з депутатськими мандатами жодних коштів не платити! - порадив Чернівецький міський голова. 

1