Поліція у Чернівцях підозрює активіста у шахрайстві: Жижиян каже, що справу сфабриковано

Поліція у Чернівцях підозрює активіста у шахрайстві: Жижиян каже, що справу сфабриковано

01.02.2016, 20:23

У Чернівцях правоохоронці оголосили підозру у вчиненні злочину за статтею 190 ч.4 ("Шахрайство") громадському діячеві.

Про це у понеділок на прес-конференції в Чернівцях заявив заступник начальника ГУ НП в області Олександр Чубей, пише molbuk.ua

Він заявив, що підозрюваний у 2005-2007 роках здійснював шахрайські дії, пов’язані з нерухомістю, які потягнули за собою отримання банківських кредитів і в подальшому - не виплачування їх. В результаті підозрюваний незаконно отримав понад 1,5 мільйони гривень.

"Дані події відбувалися у ті роки, коли в різних державних підприємств виникали заборгованості по зарплаті працівникам. Відповідно, працівники зверталися у суди для відшкодування їм заробітної плати. В подальшому, ці підприємства, які не були платоспроможними, на аукціон виставляли майно, яке належить їм для реалізації і в подальшому розрахунку за існуючі борги. В даному випадку був проведений аукціон, який викликав сумнів у достовірності його проведення. І пізніше все закладувалося в банк, а після того банк залишався з тими документами, які не відповідали дійсності. В подальшому банк залишався без майна і без повернутих коштів", - розповів О. Чубей.

За словами Чубея, підозрюваним були "привласнені кошти. Дане кримінальне провадження є наслідком розслідування кримінальної справа, яка була повернута в 2015 році Садгірським судом на додаткове розслідування. Виконано всі вказівки. Було оголошено підозру. Стоїть питання про обрання міри запобіжного заходу".

Водночас Чубей відмовився називати прізвище активіста, посилаючись на досудове розслідування.

Разом з тим, громадський активіст Ігор Жижиян на своїй Facebook-сторінціповідомив про те йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Також він опублікував матеріали клопотання про застосування йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Поліція у Чернівцях підозрює активіста у шахрайстві: Жижиян каже, що це його

 

Поліція у Чернівцях підозрює активіста у шахрайстві: Жижиян каже, що це його
1


КОМЕНТАРІ (2)

Який  домашній  арешт?   На  нари  його,  суку!   Там  вже  чекають,  будуть   слухати  люстраційні  байки  і  рвати  дупу!  Хіба  що  Семенченко  спасе,  дасть  поносити  крадені  погони.

avatar

Студент

01 лютого 2016 18:33

Хотів с наїхати та Куліша? Сестройоб Куліша прокурор Якимчук  посадить Жижияна у буцигарню.

avatar

Вітя

01 лютого 2016 19:43