Поліція посилено моніторитиме місця компактного проживання 5,5 тисяч буковинських ромів

Поліція посилено моніторитиме місця компактного проживання 5,5 тисяч буковинських ромів

27.06.2018, 22:53

Попередження, розкриття та розслідування злочинів, пов’язаних з порушенням прав громадян, стали темою відеоселекторної наради керівництва Національної поліції України, що відбулася сьогодні, 27 червня.

 Основну увагу на нараді правоохоронці приділили нещодавньому випадку у Львові, коли група неповнолітніх напала на табір громадян ромської національності. Під час нападу юнаки поранили чотирьох людей. Від отриманих ножових поранень один з потерпілих ромів помер.

 Щоб не допустити скоєння аналогічних злочинів і порушення прав громадян, залежно від їх раси, національності чи релігійних переконань, керівництво Нацполіції визначило низку завдань для стабілізації ситуації у вказаному напрямку. Зокрема, поліціянти будуть проводити посилений моніторинг місць компактного проживання осіб ромської національності та інших категорій громадян.

 Наразі на території Буковини постійно проживають 5,5 тисяч представників ромської національності. Усі вони ведуть осілий спосіб життя та вважають себе корінними українцями.

 Задля недопущення етнічних конфліктів поліція постійно проводить зустрічі з представниками громадських об’єднань ромів. На сьогоднішній день у Чернівецькій області не зареєстровано злочинів, пов’язаних з порушенням рівноправ’я громадян на ґрунті расової чи національної приналежності, релігійних переконань, вад розвитку чи інших відмінностей.

 Як наголосив начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв (на фото), оперативна обстановка на території Буковини є стабільною й контрольованою. Працівники поліції спроможні у будь-який час протистояти її негативним проявам.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Безбожники і служителі сатани»: обласна рада церков закликала архієпископа Лонгіна (Михайла Жара) не ображати представників влади, інших віросповідань та не розпалювати міжнаціональну ворожнечу
1