Політ-клуб Портнікова у Чернівцях назвали 'передвиборчою ярмаркою'

Політ-клуб Портнікова у Чернівцях назвали "передвиборчою ярмаркою"

11.06.2012, 14:04

10 червня 2012 року в Чернівцях відбулося засідання Polit Club за участю Віталія Портнікова - головного редактора телеканалу ТВІ та оглядача Радіо Свобода. Тема зустрічі: Чи можливі нові обличчя в українській політиці? За словами гостя, подібні дискусії уже відбулися у Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську та інших містах і наразі навіть переросли у телеформат. Віталію було важливо відвідати саме Чернівці та почути буковинців, які, на його думку, щонайкраще вміють знайти спільну мову з різними національними меншинами.

Чи потрібні нашій владі нові обличчя? Як молодим політикам донести ідеї до народу? У який спосіб змусити можновладців відповідати за свої вчинки та рішення? Якими є критерії оцінки політика? Ці та інші запитання викликали жваве обговорення серед присутніх гостей та експертів. Останніми, до речі, виступили: голова Товариства «Український Народний Дім» Володимир Старик, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан, політичний експерт Андрій Круглашов і кандидат політичних наук Михайло Павлюк. Зустріч відбулась в жвавій атмосфері. В деякі моменти дебати набували імпозантної гостроти та носили інтригуючий характер.

Заводити розмову про нові обличчя в українській політиці перед парламентськими виборами передчасно. Як повідомляє кореспондент порталу «Чернівці. Коментарі», таку думку висловив під час політ-клубу Віталія Портнікова у Чернівцях директор Буковинського центру регіонального розвитку Ярослав Кирпушко.

"Дискусія про те, що українська політика потребує нових облич, за місяць до початку передвиборчої агітації, є нічим іншим, ніж передвиборчим політичним ярмарком, - вважає Кирпушко. - Цим само політологи намагаються показати іншим учасникам виборчого процесу свою потрібність і важливість: візьміть мене у штаб, включіть мене у список".

Експерт вважає, що такі дискусії у розпал кампанії можуть привести до розпорошення уваги і так заплутаного виборця.

"Про нові обличчя в політиці доречніше було б почати говорити у менш напружений час, умовно - 1 грудня, - зазначив Ярослав Кирпушко Саме тоді буде зрозуміло справжню розстановку сил і відповідальність кожного за стан справ у державі".

Серйозну дискусію «розбавив», як завжди несподіваний та епатажний, скульптор Анатоль Федірко. «Я люблю Чернівці вночі, коли його жителі сплять, – заявив він. – Тоді це місто схоже на європейське. А вранці виходиш на вулицю і стає страшно».

А от прогнози Віталія Портнікова виявилися більш оптимістичними. Чернівцям столичний гість пророкує європейське майбутнє. Щоправда, за умови сильної громадянської позиції та дотримання моральних норм, до чого повинен прагнути кожен українець. (Лілія ШУТЯК)

Інтерактивний Інтернет портал "Буковинське Бачення", який здійснював пряму трансляцію, пропонує Вам переглянути повний матеріал засідання та насолодитися побаченим: повний матеріал засідання

Фото з онлайн-трансляції bukovina.tv
За матеріалами «Чернівці. Коментарі», molbuk.ua

1