Полянське шкільне лісництво було і залишається найкращим...

Полянське шкільне лісництво було і залишається найкращим...

13.03.2019, 20:25

І за часів колишнього союзу, і по сьогодні. Бо прилучення шкільної молоді до справи, яку задля них обрала рідна школа, навчає не тільки любити рідну природу, а й по закінченню освіти обирати улюблену для себе професію.

  • Любити природу в образі лісових насаджень в цій унікальній місцині, як бачите, сам Бог велів. Де ще угледите такі ліси, які дооків Поляни? Та ж саме тут і тільки тут, – і собі хвалить-не нахвалиться лісничий Клішковецького лісництва Володимир Миколайович Дарчук, який цілеспрямовано, день у день патронує шкільне лісництво. – Не було ще жодного конкурсу, аби наші юні вихованці не привозили з них грамоти та нагороди. За Союзу Полянське шкільне лісництво не раз виборювало призові місця.

  • В чому, Володимире Миколайовичу, вашому підприємству практично підсобляє колектив шкільного лісництва?

  • Та в усьому: посадці, догляду за молодими насадженнями, заготівлі насіння дуба, вивченню властивостей лісу в нашому регіоні в різні пори року.

Приклад Полянського шкільного лісництва підхопили також й в інших регіонах краю. Успіху добиваються, зокрема, шкільні лісництва Долішньо-Шепітської ЗОШ, Вижницького та Плосківської ЗОШ Путильського району. На рахунку юних лісівників з гірського краю також немало вагомих здобутків. Як свідчення того, що у майбутньому буде кому передати естафету з тим, аби Буковинські ліси, як і в усі часи, були кращими на нашій святій землі.

Вл. інформація

1