Поки політики кивали на владу кілька етнузіастів прибрали 'гору кохання' у Садгорі

Поки політики кивали на владу кілька етнузіастів прибрали "гору кохання" у Садгорі

21.08.2017, 08:22

Післі повідомлень регіональних ЗМІ про проблему на пагорбі, який місцеві називають "Горою Любові", де буковинці залишають гори сміття після відпочинку, у соціальних мережах розгорнулася жвава дискусія щодо даної проблеми. 

- На березі Прута  сміття викидають і місцеві, і відпочивальники. Раніше там стояв контейнер і огороджувальний паркан, ми (РАЙРАДА) час від часу вивозили звідти сміття, а зараз це нікому не треба. От як знайдуться небайдужі, то і буде. Після сезону, тільки із заїзду біля Метро, вивозилось  два-три трактори сміття. А сміття у місто везуть із навколишніх сіл, ще й багато, хоча і своїх розумово відсталих вистачає, - прокоментував ситуацію депутат міської ради Юрій Бурега

А колишній депутат міськради Дмитро Сірман в усьому звинуватив владу. Точніше нібито її відсутність: "Більше чим на половині території міста, а це Садгора, немає влади. Ось і пожинаємо плоди", - написав Дмитро Сірман у коментарі.  

Тим часом кілька молодих ентузіастів не чекаючи допомоги від влади в неділю, 20 серпня, організували прибирання популярного місця. 

"В будь-якій незрозумілій ситуації прибирай гору кохання:)" - написала у ФБ учасниця акції Alexandra Ageeva. ( Артем ЖукVita SuprunMaxym DupeshkoAndriy Tuzhykov)

Ми не тільки збирали сміття, а ще й аналізували його. Зовсім немає промислового та побутового сміття, в основному 70 % це пляшки від алкоголю, 15% використана контрацепції, решта - упаковки від їжі, серветки, недопалки, - повідомив Andriy Tuzhykov.

"Ось такою цікавою вийшла у мене сьогодні неділя", - додав від себе письменник Maxym Dupeshko

"Гора кохання. Чисто!" - резюмував Артем Жук.

ДОВІДКОВО

 Як розповів журналістам ІА "А.С.С." начальник Інспекції з благоустрою Сергій Обшанський, ця територія належить до земель запасу, а тому прибирають її лише двічі на рік: під час місячників благоустрою. "Її прибирають, коли виділяються кошти на прибирання нічийних територій. Навесні та восени. Закріпити прибирання на постійній основі немає можливості. Тому усе залежить від культури відпочинку", — каже посадовець. Тому тут знайшли своє місце розбиті пляшки, пластиковий посуд, серветки та сотні недоплаків. Щодня десятки закоханих приїжджають сюди, аби подивитися на Чернівці з висоти. Проте перше, що вони бачать — сміття від попередніх відпочивальників, - повідомляла Агенція АСС

 

1