Поки Ландик продавав 'Норд' росіянам на окупованому Донбасі, у Чернівцях депутати голосували за земельні шкурняки представника 'Норду' на Буковині

Поки Ландик продавав "Норд" росіянам на окупованому Донбасі, у Чернівцях депутати голосували за земельні шкурняки представника "Норду" на Буковині

14.09.2016, 13:19

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував інформацію ЗМІ про те, що президент групи "Норд" Валентин Ландик продав належний йому пакет акцій виробника холодильної техніки ПАТ "Норд" росіянам на підконтрольній бойовикам території.  

Про це він написав на своїй сторінці у ФБ. 

- А тим часом в Чернівецькій міській раді колишні регіонали та тушки Батьківщини з фракції Продана разом з патріотичною Свободою, з деякими представниками нових "демократичних" політсил з Народного контролю та Самопомічі голосують за земельні шкурняки представника "Норду", керівника обласних регіоналів Миколи Романюка!!! Підтримують російську агентуру !!! Дожились!!! - написав Максим Бурбак

 Нагадаємо президент групи "Норд" Валентин Ландик продав належний йому пакет 79,93% акцій виробника холодильної техніки ПАТ "Норд" російському ТОВ "Діорит-Техніс", яке входить в холдинг "Діорит" і є офіційним дистриб'ютором техніки NORD в Росії.

Про це йдеться в повідомленні ПАТ "Норд" в системі розкриття інформації Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, передає БізнесЦензор.

У повідомленні не вказано дату угоди, проте наголошується, що відповідне повідомлення отримано 13 вересня.

ТОВ "Діорит-Техніс" входить в холдинг "Діорит", який, за інформацією на його сайті, є лідером серед операторів побутової техніки та електроніки в Росії.

Холдинг заснований у 1991 році. Працює з провідними російськими і закордонними виробниками, включаючи LG, Samsung, Philips, Hisense, Rolsen, BEKO, а також NORD.

Власником 100% ТОВ "Діорит-Техніс" є ТОВ "Діорит", в якому 99,99% належить бізнесменові Ігорю Сидоркин.

У 2015 році виручка ТОВ "Діорит-Техніс" склала 948,67 млн руб, чистий прибуток - 29,49 млн руб.

Як повідомлялося, найбільший український виробник холодильної техніки ПАТ "Норд", яке в даний час зареєстровано в Краматорську, з 1 серпня припинило роботу підприємства в Донецьку.

Раніше повідомлялося, що недобудову в Чернівцях на вулиці Руській, через яку розгорівся скандал, у 1998 році компанія "Норд-сервіс" купила за 15 тисяч гривень.

1