«Побачив у їхніх очах бажання допомогти Україні»: голова Чернівецької облради розповів про зустріч з американськими посадовцями

«Побачив у їхніх очах бажання допомогти Україні»: голова Чернівецької облради розповів про зустріч з американськими посадовцями

04.02.2016, 15:12

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян напередодні молитовного сніданку у Вашингтоні провів зустріч з генералом-командувачкем Тихоокеанського корпусу Армії Сполучених штатів Америки Міком Кікліхтером та старшим радником Центру стратегічних та міжнародних досліджень Річардом Маккормаком.

Про це Мунтян повідомив у телефонному коментарі кореспонденту molbuk.ua

"У нас була цікава двогодинна розмова з американськими посадовцями. Вони відзначили свою стурбованість подіями на Сході України", - повідомив голова облради.

"Річард Маккормак особисто пообіцяв мені, що відвідає Україну, і приїде на Буковину. Можливо навіть цього року", - додав І. Мунтян.

"Вони дуже потужні державні діячі. За той короткий час нашого спілкування я отримав від американських посадовців чимало корисних порад. Чесно кажучи, я був дуже здивований позитивно тими принципами, якими користуються американські державні мужі у правління країною", - розповів голова облради.

Іван Мунтян зазначив, що американці пообіцяли продовжувати надання допомоги Україні в такий важкий час, адже "від спокою в Україні залежить і мир, в тому числі, і в США".

"Вони заявили про готовність й надалі допомагати нашим співвітчизникам. Чесно кажучи, я побачив у їхніх очах бажання допомагати українцям. Мені надали слово під час зустрічі, і я щиро подякував їм за те, що вони підтримують Україну в такий нелегкий час", - сказав голова облради.

"Я зрозумів, що такі закордонні візити є дуже корисними для українських чиновників. Високопосадовці США, які мають високий авторитет, налаштовують нас духовно на роботу. Я був щиро вражений цим", - розповів І. Мунтян.

- Учора ввечері у Вашингтоні наша делегація мала зустріч з послом України в США, - додав Іван Мунтян в дописі на ФБ. - Обговорювали ставлення американців до України зараз - після революційних подій, коли Україна вже 2 роки як стала відомою світові. Відомою не просто як обрис на карті, а як країна з потужним потенціалом.  У США знають про Україну, підтримують її – і не тільки морально. Велику гуманітарну допомогу передають нашим бійцям на сході, їхнім родинам, вимушеним переселенцям… Вишукують можливості лікувати в США поранених бійців – посол Валерій Чалий розповідав про успішне лікування одного бійця, якого фактично повернули з «того світу», забезпечили йому протези втрачених кінцівок… Революція Гідності дала нам потужну підтримку в світі, але тепер потрібно не зганьбитися і її втримати…

Раніше повідомлялося, що Іван Мунтян поснідає з президентом США Бараком Обамою.

Як відомо, Національний молитовний сніданок з президентом США, який традиційно проходить у перший четвер лютого, носить закритий характер. Участь у ньому можна взяти як за запрошенням від адміністрації, так і на платній основі.

Джерело: molbuk.ua

1