По монастирях Буковина попереду всіх…

По монастирях Буковина попереду всіх…

08.03.2019, 17:13

Чого, чого, а храмів, зокрема монастирів у нашому краї з Божого благословення і відданості вірян дедалі більшає. І це свідчення того, що в своєму стремлінні, душею і серцем прилучитися молитвою до заповідей Всевишнього, наше бажання набуває особливого змісту.

Так у скількох монастирях краю сьогодні лине слово Боже, що духовно зцілює душі, допомагає впевненіше долати труднощі, обирати єдино правильний шлях у непростих життєвих діяннях та обставинах?

Вижницький район

Православний жіночий монастир УПЦ на честь святої праведної Анни (монахиня Августа, м. Вашківці).

Православний чоловічий монастир на честь преподобного Серафима Саровського УПЦ (архімандрит Даниїл, хутір Майдан).

Свято-Прокопівський жіночий монастир ПЦУ (монахиня Філофела, с. Лекече).

Сторожинецький район

Православний жіночий монастир УПЦ на честь святих жон-мироносиць (ігуменя Сусанна, хутір Леорда).

Православний жіночий монастир УПЦ на честь святого великомученика Іоанна Сучавського (ігуменя Іоанна, хутір Слатина).

Глибоцький район

Православний жіночий монастир УПЦ на честь Покрова Пресвятої Богородиці (ігуменя Кіра, с. Молодія).

Старообрядницький православний жіночий монастир УСПЦ Московської старообрядницької православної митрополії (ігуменя Таїсія, село Біла Криниця).

Герцаївський район

Православний жіночий монастир УПЦ на честь святої блаженної Ксенії (ігуменя Теодора, с. Молниця).

Православний чоловічий монастир УПЦ Вознесіння Господнього (архієпископ Лонгін, с. Банчени).

Хотинський р-н

Православний чоловічий монастир УПЦ на честь святого рівноапостольного князя Володимира (архімандрит Паїсій, с. Колінківці).

Новоселицький район

Православний жіночий монастир УПЦ на честь Боянської ікони Божої матері (ігуменя Магдалена, с. Бояни).

Православний жіночий монастир УПЦ на честь преподобного Афанасія Афонського (монахиня Афанасія, с. Стальнівці).

Сокирянський район

Православний чоловічий скельний монастир УПЦ на честь святителя Николая (архімандрит Амвросій, хутір Галиця).

Заставнівський район

Православний чоловічий монастир УПЦ на честь апостола-євангеліста Іоанна Богослова (архімандрит Серафим, с. Хрещатик).

Православний чоловічий монастир УПЦ на честь пресвятого Успіння Богородиці (єпископ Веніамін, с. Кулівці).

м. Чернівці

Православний жіночий монастир УПЦ на честь Введення преподобної святої Богородиці (ігуменя Мелитина).

Православний чоловічий монастир УПЦ на честь Різдва преподобної Богородиці (архімандрит Веніамін).

Кожен без винятку храм, великий монастир, чи бодай крихітна Свято-Іванівська церковиця в далекій гірській Сараті, де службу через катастрофічне зміління населення правлять раз на рік – то воістину святі місця. Де повсякчас по щирості душі молимось, по-особливому проймаємося незаперечною істиною про нашу коротку путь на цій грішній землі, на якій небесами велено творити тільки правду життя, якою б вона не видалася  гіркою. Тільки за цієї умови устигнемо зробити те, чого вимолюємо в Бога. Хтось уперше, а хтось повсякчас по празниках і буднях, полишивши обтяжливі земні клопоти та гризоти навідується в святі монастирські обителі. І від того, з чим до них приходимо, з якими помислами звертаємось до Господа нашого – і кожному воздасться.

Іван Агатій

Заслужений журналіст України

1


КОМЕНТАРІ (6)

       Для безграмотного циника-негодяя и марионетки И. Агатия!

     Учёные уже давно доказали взаимосвязь верующих (неважно какому богу) с развитием страны (экномическим и культурным, духовным).

      Количество верующих напрямую связано с грамотностью людей. В недоразвитых странах, количество безграмотных, а значит верующих людей значительно больше, чем в развитых (потому она и развитая!). 

      Безграмотных (верующих) ОЧЕНЬ ЛЕГКО ОБМАНЫВАТЬ И НАВЕШИВАТЬ ИМ МАКАРОНЫ О ДУХОВНОСТИ,  а значит НАЖИВАТЬСЯ ЗА ИХ СЧЁТ. ЧТО СОБСТВЕННО И ДЕЛАЕТ ВЛАСТЬ В СОВОКУПНОСТИ С ПОПАМИ!!! ПОТОМУ  ДИКТАТОРСКИЕ СТРАНЫ - ЭТО СТРАНЫ С ОГРОМНЫМ КОЛИЧЕСТВОМ ВЕРУЩИХ! 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Правозащитник

08 березня 2019 21:53

Який же ж цей Геков дебіл.Просто нема слів,краще б вже мовчав,можливо б хтось про це і не здогадався

avatar

читач

08 березня 2019 23:33

       Могу добавить - 

Десятки лет И. Агатий был (с понтом дела) затятым коммунистом и работал в коммунистической газете "Радянська Буковина", в которой с пеной на губах клеймил верующих. Получил от коммунистов звание заслуженного журналиста, за то, что "верой" и "правдой" служил не богу, а им - КОММУНИСТАМ. А сегодня заговорил о церкви, боге, духовности.

       Агатий, ты хоть понимаешь ЧТО ТАКОЕ ДУХОВНОСТЬ?!... Безграмотные люди понятия не имеют, что такое КУЛЬТУРА и ДУХОВНОСТЬ!!! Да, собственно говоря, их это и не интересует. Всё на что способны малограмотные представители общества - ЭТО СЛЕПО ВЕРИТЬ БОГУ (ХРИСТИАНСКАЯ РЕЛИГИЯ САМАЯ СЛЕПАЯ ВЕРА). И ЖДАТЬ, И ЖДАТЬ МАТЕРИАЛЬНОЙ МИЛОСТИ, ЕСЛИ НЕ ОТ БАРИНА (ПАРАЗИТА-ЧИНОВНИКА, НАВОРОВАВШЕГОСЯ МУЛЬТИМИЛЛИОНЕРА), ТО ОТ БОГА. АВОСЬ ПОМОЖЕТ, СДЕЛАЕТ ЖИЗНЬ ЛУЧШЕ, ЕСЛИ НЕ НА ЗЕМЛЕ, ТО В РАЮ.

      Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

 

avatar

Правозащитник

09 березня 2019 16:53

Агатій якраз комуністом, здається, ніколи й не був, принаймні віруючих ніколи не паплюжив, і звання заслуженого отримав чи не за Ющенка. Так що вчи матчастину, психопат Геков!

avatar

АнтиГеков

10 березня 2019 17:41

     К АнтиГекову! (к САМОМУ трусу АГАТИЮ, прячущегося за ником "АнтиГеков")

    Твои слова ЛИШЬ ТОЛЬКО СЛОВА! А, СЛОВА НЕ ЯВЛЯЮТСЯ ДОКАЗАТЕЛЬСТВОМ!!! Тем более, с использованием слов "здається".

     А, доказательством по данному предмету спора является следующее - НЕВОЗМОЖНО БЫЛО В СССР РАБОТАТЬ В ЛЮБОМ СМИ, НЕ БУДУЧИ КОММУНИСТОМ! Одним из пунктов коммунистической идеологии было НЕПРИМИРИМАЯ БОРЬБА ПРОТИВ ЦЕРКВИ, ВЕРЫ В БОГА!

     Получение звания, наград, гарамот и т.п. от власти ХОТЬ В СССР, ХОТЬ В НЕЗАВИСИМОЙ УКРАИНЕ, В ЗНАЧИТЕЛЬНОЙ ЧАСТИ, НЕ СООТВЕТСТВУЕТ ОБЪЕКТИВНОСТИ (ПРАВОМЕРНОСТИ, ЗАСЛУЖЕННОСТИ) ПРЕДОСТАВЛЕНИЯ  УКАЗАННЫХ НАГРАД ОТДЕЛЬНЫМ ЛИЦАМ! Подтверждением этому являются ПОСТОЯННЫЕ СКАНДАЛЫ по данному вопросу.

    Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

11 березня 2019 10:31

Геков? Видуманий для себе, так званий «правозахисник». Зі всього того, що він раз по раз вихлюпує на сторінки електронних ЗМІ, можна робити резюме: він – викінчений людиноненависник у вовчій шкурі, який не любить навіть сам себе. Ну, трапляється, і ще дуже часто у нашому житті таке... Квакає, що «правозахисник». Назвіться ті, кому він реально у житті чимось допоміг.

Щодо журналіста Івана Агатія. Настільки відомо, то він справді працював у газеті «Радянська Буковина», ряді республіканських газет. Але нагадую Гекову, що він жодного дня не був членом КПРС, через що в ті часи йому не раз дорікали. А звання заслуженого журналіста Іван Агатій отримав, як справді відомий журналіст, про що свідчить і ряд виданих з-під його пера книжок.

А поки що вивчай українську мову, бо хліб український їси. І ще ходи в церкву. Може, бодай це допоможе тобі оговтатися. І насамкінець: не подавайте йому руки, бо не відмиєте ніяким засобом – хіба що дустом.

avatar

СЕРАФИМА

11 березня 2019 13:19