Площа Філармонії заросла травою, бо Пелепчук судиться за майно

Площа Філармонії заросла травою, бо Пелепчук судиться за майно

28.08.2015, 19:32

Такий висновок можна зробити з поясення Чернівецького міського голови, який відреагував на критику ЗМІ про зарослу травою площу Філармонії. 

- З підприємцем, який здійснював тут підприємницьку діяльність і утримував площу, договір давно розірвано. Але на площі залишилося його майно, яке за рішенням суду перебуває під арештом. Судова тяганина все ще триває. Тому передати площу на конкурсних засадах іншому суб’єкту, в тому числі для утримання, не має можливості. І поки що недоцільно, - написав на своїй офіційній сторінці мер. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелентрест Чернівців заявив, що він не відповідає за площу Філармонії, яка заросла травою

ДОВІДКОВО:

Як повідомляли чернівецькі ЗМІ влітку 2013 рокуфірма «Інтервал» (власник – Віктор Пелепчук) втратить шматок землі на площі Філармонії, і буде змушена заплатити $500 штрафу. Чернівчани ж втратять популярне місце для відпочинку, оскільки конкурс на право оренди оголосять тільки через два місяці.

Господарський суд Чернівецької області зобов’язав фірму «Інтревал» звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0, 030 га на площі Філармонії та привести її у придатний для використання стан шляхом демонтування літнього торгового майданчика.

Земельну ділянку фірма має повернути Чернівецькій міській раді та сплатити шкоду у понад чотири тисячі гривень.

«У підприємця є заборгованість за земельну ділянку, яку він не може погасити, тому ми наполягаємо на звільненні земельної ділянки. Окрім того, він не дотримався зобов’зань доглядати за площею», – каже головний архітектор міста Сергій Гомонович.

За його словами, питання літнього майданчика на площі Філармонії обговорювалося на виконкомі, був там і підприємець, який погодився демонтувати літній майданчик.

Площу зробили у 2006 році. Приватний підприємець під площею зробив кафе та за власні кошти громадську вбиральню. Тому щоби він компенсував витрати, отримав місце під літній маданчик.

Водночас він зобов’язувався доглядати фонтан та прибирати площу. Проте останні два роки відмовився від обіцяного.

«Нині за фонтаном стежить водоканал, площу прибирають працівники ЖРЕПу. Тому вирішили, що такого орендаря не потрібно.  Впродовж літа на площі майданчика не буде. Лише за два місяці оголосять конкурс з використання площі», – резюмував Гомонович.

Віктор Пелепчук.

Віктор Пелепчук.

Формально основним видом діяльності фірми «Інтервал» є звукозапис і випуск компакт-дисків. Як відомо, її власник Віктор Пелепчук багато років фінансував різномантіні проекти екс-мера Миколи Федорука, а в минулому році підтримував його під час виборчої кампанії.

За інформацією джерел «Ч», саме після цього подальша робота літнього майданчику на площі Філармонії стала неможливою.

1