Півтори тисячі гектарів землі хотіли незаконно передати з державної в комунальну власність на Буковині

Півтори тисячі гектарів землі хотіли незаконно передати з державної в комунальну власність на Буковині

11.09.2019, 10:46

З початку року  завдяки представницьким повноваженням органів прокуратури Чернівецької області повернуто та попереджено незаконну передачу земель з державної в комунальну власність загальною площею1529 га

Реагуючи засобами представницького характеру на порушення законодавства у сфері земельних відносин, органами прокуратури області пред’явлено позовних заяв на суму майже на 47 млн грн. Реально виконано судових рішень на 32 млн грн. 

Зокрема, 31.05.2019 господарським судом Чернівецької області задоволено  позов Сторожинецької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької обласної державної адміністрації та Сторожинецької районної державної адміністрації до ФОП про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки площею 2,99 га вартістю 8 млн грн.

Аналогічно за рішенням господарського суду від 14.05.2019 задоволено позов прокурора про повернення державі в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області земельної ділянки площею 17,5 га вартістю 4,5 млн грн, яку неефективно використовувало мале сільськогосподарське приватне підприємство.  

Всього з початку року повернуто та попереджено незаконну передачу земель з державної в комунальну власність загальною площею1529 га.

Також, за втручання прокуратури, недобросовісні користувачі добровільно повернули державі земелі сільськогосподарського призначення загальною площею  понад 2 тисячі гектарів. 

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

1