Північна Буковина – румунська земля, вважає молдовський політик В.Павліченко

Північна Буковина – румунська земля, вважає молдовський політик В.Павліченко

26.03.2013, 22:01

Чернівецька область повинна повернутись до Румунії. Таку позицію відстоює лідер румуноуніоністської націонал-ліберальної партії Молдови Віталія ПАВЛІЧЕНКО. Зазначене молдавський політик озвучила у своєму інтерв’ю кореспондентові ІА REGNUM, коментуючи створення у Верховній Pаді України депутатської групи по взаємодії з Придністров'ям під керівництвом комуніста Сергія ГОРДІЄНКА.

В.ПАВЛІЧЕНКО вважає, що в Україні ще не сформовано прозорої і єдиної позиції з такої делікатної проблеми, як "придністровське питання", і подібні "незручні" для проєвропейських політичних сил питання віддані на відкуп "лівим", які "дивляться на Схід".

На її думку, "придністровське питання" повинно стати предметом прямого обговорення між Румунією та Україною. "Його потрібно обговорювати разом з проблемою румунських територій, які Хрущов (-?? напевно пані політик не зовсім добре пам’ятає історію) віддав Україні, і які тепер шляхом переговорів повинні повернутися до Румунії. Кишинів не має сили чи права забрати назад ці території Та взагалі, вирішення питання полягає в тому, що Бессарабії потрібно об'єднатися з Румунією і вирішити ці питання між Україною та Румунією, без Росії", - підбила підсумок Віталія ПАВЛІЧЕНКО.

Зауважимо, що подібні заяви на рівні політичних лідерів звучать не вперше і не тільки в Молдові а й у сусідній Румунії. Щоправда, на міждержавному рівні офіційний Бухарест демонструє політику добросусідства та підтримує євроінтеграційні прагнення Києва.

Джерело: CitizenJournal.info (c)

1


КОМЕНТАРІ (1)

А ХУ_ХУ не ХО-ХО

avatar

)))

27 березня 2013 12:09