Після заступника затримали начальника Чернівецького прикордонного загону: на Закарпатті змінено майже 50% прикордонників

Після заступника затримали начальника Чернівецького прикордонного загону: на Закарпатті змінено майже 50% прикордонників

15.07.2015, 17:44

За хабар у 25 тис. євро затриманий начальник Чернівецького прикордонного загону. Про це на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна" заявив Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Затримання за його словами сталося кілька годин тому і зараз чиновника вже везуть до суду для обрання запобіжного заходу.

"Буквально за дві години до вашого приходу слідчими військової прокуратури Західного регіону був затриманий в порядку ст. 208 КПК за вчинення оррупционного злочину, тобто за одержання хабара у розмірі 25 тис. Євро начальник Чернівецького прикордонного загону. Йому оголошено про підозру у ч. 3 ст. 368 КК. На даний момент він этапируется до суду для обрання йому запобіжного заходу", - сказав Матіос.

Перед цим військова прокуратура західного регіону повідомляла про те, що суд арештував заступника начальника Чернівецького прикордонного загону.

Чернівецький прикордонний загін охороняє кордон України із Румунією та Молдовою у межах Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Державна прикордонна служба України продовжує комплекс заходів щодо недопущення втягування персоналу у протиправну діяльність. Так протягом останніх двох місяців було повністю замінено керівну ланку органів охорони державного кордону на Закарпатті. Крім того замінено понад 60% начальників відділів прикордонної служби регіону.

За матеріалами відділу внутрішньої безпеки по Мукачівському та Чопському прикордонних загонах та Західному регіональному управлінню Державної прикордонної служби проведено 28 службових розслідувань. За їх результатами до відповідальності притягнено 77 військовослужбовців. З них 17 – звільнено, 6 – понижено в посаді, ще 47 – переміщено за межі підрозділу.

За результатами реалізації оперативних матеріалів відділу внутрішньої безпеки спільно з правоохоронцями та військовою прокуратурою розпочато провадження щодо 14 військовослужбовців. В єдиний реєстр досудових розслідувань внесено 10 інформації.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Matvey Gacenko

15 липня 2015 20:14