Після відкриття пам'ятника невідомому депутату в Чернівцях Україна зміниться так само, як змінилася Америка, - Анатолій Федірко

Після відкриття пам'ятника невідомому депутату в Чернівцях Україна зміниться так само, як змінилася Америка, - Анатолій Федірко

11.09.2012, 18:58

Сьогодні відомий художник Анатолій Федірко репрезентував у Чернівцях свій черговий Арт проект Non Cult № 1 – A. Йдеться про "Пам'ятник Невідомому народному депутату України минулих, сьогоденних і майбутніх скликань…" Презентація проекту відбулася за адресою:  вул.Головна 31, «Букініст», 11 вересня, 2012 р. о 12.00.

Як повідомив під час урочистої церемонії автор, відкриття пам'ятника невипадково відбувається у той самий день, 11 вересня, в який терористи багато років тому атакували Америку. Бо після відкриття пам'ятника невідомому депутату в Чернівцях Україна зміниться так само, як змінилася після терактів Америка. Автор також наголосив, що це перший випадок в історії, коли пам'ятник таким відомим людям відкривається прямо у руках художника. Це зроблено спеціально для того, щоб пристуній на відкритті електорат міг торкнутися цього пам'ятника і загадати бажання. Тому що коли пам'ятник буде вмонтовано на призначене для нього місце, то вже ні він сам, ні депутати, яких він символізує, стануть недосяжними людям.

- Прошу, торкайтеся, загадуйте бажання, - припрошував Анатолій Федірко присутніх на відкритті журналістів. - Можете також розцінювати ці бажання, як накази майбутнім депутатам.

Анатолій Федірко також висловив переконання, що пам'ятник, після його відкриття, стане основним елементом Великого Герба України. Особливо припаде до душі детутатам композиція зі схрещених жовтого серпа і синього молота.

1


КОМЕНТАРІ (1)

этот бомж уже достал всех своими несмыслами.

avatar

Левицький Р.

12 вересня 2012 13:36