Після протестів громадськості чернівецькі комунальники скасували тендер із закупівлі дорогих дорожних знаків

Після протестів громадськості чернівецькі комунальники скасували тендер із закупівлі дорогих дорожних знаків

17.06.2016, 02:05

В Департаменті житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради, громадську організацію «Верховенство права» повідомили про визнання торгів, що були організовані Чернівецьким міським комунальним підрядним шляхово-експлуатаційним підприємством, із закупівлі дорожних знаків, такими, що не відбулися.

Нагадаємо, що раніше громадська організація «Верховенство права» зверталась до правоохоронних та контролюючих органів Чернівецької області, з метою проведення перевірок законності дій посадових осіб комітету з конкурсних торгів Чернівецького міського комунального підрядного шляхово-експлуатаційного підприємства та відміни торгів -http://verhovenstvo.com/view/10636.

Тоді, в результаті акцепту, переможцем було визнано ТОВ «ЮСТ», яке пропонувало дорожні знаки на 140 557,23 грн. дорожче за відхилене ТОВ «Укрдортехносервіс». Більш вигідну пропозицію відхилили на підставі технічних помилок, допущених учасником при підготовці документів, які не впливали на якість товару та самої пропозиції.

Підсумовуючи вищевикладене, потрібно зазначити, що незаконні торги все ж були визнані такими, що не відбулися та перевитрачання коштів платників податків не станеться, принаймні цього разу. Але залишається напевно риторичне питання, чому законність тендерних процедур забезпечується чиновниками лише після втручання громадських активістів та організацій?

Наводимо відповідь Департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради.

Джерело: http://verhovenstvo.com/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Каспрук в темі?

avatar

Джонни

17 червня 2016 08:26