Після початку навчального року до Куліша раптом дійшло, що підручники можна купити за кошти місцевих бюджетів

Після початку навчального року до Куліша раптом дійшло, що підручники можна купити за кошти місцевих бюджетів

10.09.2015, 14:28

50 відсотків підручників для учнів четвертих та сьомих класів на Буковині купуватимуть з місцевих бюджетів районів області та міста Чернівці.

- Є доручення заступника голови ОДА Володимира Куліша про те, щоби в районних адміністраціях, в міських радах з місцевих бюджетів пошукали кошти, а це 50 відсотків, на підручники, - розповіла начальник управління освіти Чернівецької ОДА Ельвіра Дорохова. 

Як повідомили на сайті департаменту освіти ОДА, додаткові кошти вже знайшли в місцевих бюджетах Глибоцького району — 99 тисяч гривень та Хотинського району — 99 тисяч 956 гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Начальник міської освіти: підручники є, правда старі, зате по три карбованця, а один навіть жабу пропонував...

- Подано клопотання щодо коштів для оплати 50 відсотків вартості підручників на розгляд сесій Новодністровської та Чернівецької міських рад, Сторожинецької районної ради, - пишуть на сайті департаменту. - Варто зазначити, що на сесії Новодністровської міської ради, яка відбулася третього вересня, прийнято рішення про виділення коштів у сумі 52 тисячі 515 гривень. Органами управління освіти Вижницького, Заставнівського, Новоселицького, Сокирянського районів надіслано листи головам сільських рад щодо виділення коштів на придбання підручників. Відсутні кошти у Герцаївському, Заставнівському, Кельменецькому, Кіцманському, Путильському районах. Загальна потреба в додатково залучених коштах складає 3 мільйони 444 тисячі 854 гривні.

Для учнів четвертих класів на Буковині потрібно придбати 109 тисяч 932 підручники, а для семикласників — 152 тисячі 804 підручники.

Джерело: molbuk.ua

1