Після екс-заступника голови ОДА Гостюка на посаду голови Національної служби охорони здоров’я України претендує вже чинна заступниця голови Гусак

Після екс-заступника голови ОДА Гостюка на посаду голови Національної служби охорони здоров’я України претендує вже чинна заступниця голови Гусак

15.10.2021, 13:43

Заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак претендує на зайняття посади голови Національної служби здоров’я України.

Як повідомляє molbuk.ua, про це свідчить відповідне розпорядження глави уряду Дениса Шмигаля від 29 вересня 2021 року.

У документі йдеться про оголошення з 30 вересня повторного конкурсу на зайняття посади глави НСЗУ з визначенням умов проведення конкурсу.

До участі в конкурсі допустили шістьох кандидатів, одна з них – Наталія Гусак.



Хто така Наталія Гусак

З січня 2020 року – заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації

До того була регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров’я у Чернівецькій та Івано-Франківській областях програми ULEAD з Європою. Експерт з управління медичними закладами в умовах реформування.

Окрім того, очолювала ГО "Пацієнти Буковини".

Екс-заступник голови ОДА Василь Гостюк претендує на посаду голови Національної служби охорони здоров’я України

Нагадаємо, у січні 2020 року колишній заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк вже був серед кандидатів на посаду керівника Національної служби охорони здоров’я.

Конкурс планували провести 9 січня. Його прізвище було в списку претендентів, допущених до конкурсу, який оприлюднили на сайті Національного агентства з питань державної служби.

Василь Гостюк – юрист, був заступником голови Чернівецької ОДА з 2017 по 2019 рік. Раніше балотувався до обласної ради від «Самопомочі».

Задекларував квартиру в Чернівцях та автомобіль Mitsubishi 2016 року випуску. В готівці зберігає майже чотири мільйони гривень. Дружина задекларувала 145 тисяч євро готівкою та доходи від підприємницької діяльності ТОВ «Поліекс Продакшн».

Нагадаємо, Василь Гостюк написав заяву на звільнення після призначення Сергія Осачука головою Чернівецької ОДА.

НСЗУ — це орган, який укладає договори із закладами охорони здоров’я та закуповує в них послуги з медобслуговування населення.

 

1