'Після дощика в четвер на суху п'ятницю': Львівська залізниця майже рік тому обіцяла за 2 мільйона вирішити проблему затоплення вокзалу у Чернівцях

"Після дощика в четвер на суху п'ятницю": Львівська залізниця майже рік тому обіцяла за 2 мільйона вирішити проблему затоплення вокзалу у Чернівцях

13.06.2017, 09:22

Вирішити проблему затоплення вокзалу у Чернівцях в.о. керівника Львівської залізниці пообіцяв ще майже рік тому. 

Про план реконструкції старовинного приміщення Чернівецького залізничного вокзалу повідомив в.о. керівника Львівської залізниці Іван Груник під час спілкування з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном у Чернівцях у серпні 2016 року.  

Актуальною є проблема затоплення приміщення вокзалу і залізничних колій під час повеней, - розповів посадовець.  Фахівці дослідили проектну документацію ще австрійських часів, встановили яким чином потрібно відводити зайву воду від вокзалу у Прут. Реалізація цього проекту коштуватиме ще 2 мільйона гривень. 

Ще 13 мільйонів гривень, за словами в.о. керівника Львівської залізниці, планували першочергово витратити на відновлення покрівлі над вокзалом.  

 Міністр інфраструктури не заперечував проти планів ремонту даху і відводу води, а попросив, щоб першочергово ремонтно-реставраційні роботи відбувалися у місцях загального користування громадян. Аже тільки після їх ремонту, переходили до відновлення адміністративних приміщень.  

Тим часом, як   повідомив на брифінгу міський голова Чернівців Олексій Каспрук, найбільш проблемний об’єкт у Чернівцях із зливовим водовідведенням — залізничний вокзал, а на реконструкцію мереж потрібно десять мільйонів гривень. 

“Ще минулого року була виготовлена проектно-кошторисна документація з реконструкції системи водовідведення залізничного вокзалу. Це найбільш проблемна точка у Чернівцях. Потрібно збільшити пропускні потужності відведення води до Прута. Орієнтовна вартість проекту понад 10 мільйонів гривень. Ми подали звернення до Кабміну, щоби профінансували ці роботи. Також потрібно провести заходи по вулицях Гагаріна, Головній, які зменшать потік води”, - пояснив Олексій Каспрук.

ДОВІДКОВО:

Раптова червнева злива 2017 року  у Чернівцях затопила залізничний вокзал. 

Спочатку вулиця Гагаріна перетворилася на суцільну річку, а кілька припаркованих автівок опинилися у воді до дверей.  Потім вода полилася крізь двері у зали очікувань. Місцями біля тротуарів рівень води сягнув вище колін, а на коліях - до пояса. 

Про те, що затоплено підвальне приміщення залізничного вокзалу у Фейсбуці повідомила Галина Єреміца, журналіст. Каже, промокла проводка, тому подекуди немає світла.

Як повідомила Інформаційному агентству АСС чергова по вокзалу, підвал справді був затоплений, але наразі воду вже відкачали. Проте, із водою нанесло чимало бруду. Тож тепер триває прибирання приміщення.

Злива затопила у Чернівцях залізничний вокзал (ФОТО)

Злива затопила у Чернівцях залізничний вокзал (ФОТО)
Злива затопила у Чернівцях залізничний вокзал (ФОТО)
Злива затопила у Чернівцях залізничний вокзал (ФОТО)
Злива затопила у Чернівцях залізничний вокзал (ФОТО)



1