Після Австрії та Індії Папієва тепер відправляють послом до Росії (оновлено)

Після Австрії та Індії Папієва тепер відправляють послом до Росії (оновлено)

15.12.2012, 15:54

Голову Чернівецької ОДА, керівника обласної організації Партії регіонів Михайла Папієва можуть призначити послом України в Росії замість Владислава Єльченка.

Про це пише "Лівий берег" з посиланням на джерела в Партії регіонов.

Як нагадує видання, в середині листопада лідер партії "Єдиний центр", тодішній міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога та нинішній нардеп по списку "УДАРу" Валентин Наливайченко вимагали від президента Віктора Януковича звільнити Єльченка з посади посла після його слів про можливість вступу України до Митного союзу через економічну кризу у Євросоюзі.

Тим часом науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко вважає, що найближчим часом головною перепоною для підписання Угоди про асоціацію з ЄС може стати радикальний перегляд стратегічного курсу України. «Питання в тому, що в найближчі тижні зовсім не доля Юлії Тимошенко стане перепоною укладання Угоди про асоціацію. Ключовою перепоною має стати реверс, теза про який прозвучала спочатку в Ашгабаді, потім у Нью-Делі, вчора у посланні Президента новообраній Верховній Раді», - сказав О.Сушко, додавши, що Президент Віктор Янукович постійно говорить, що Україна іде у Митний союз. За інформацією експерта, 18 грудня може відбутися візит Президента України у Москву для підписання «дуже серйозних документів».

Можливу відставку губернатора Папієва після обрання головою Верховної Ради України Володимира Рибака припустив депутат Чернівецької обласної ради від ВО "Свобода" Назар Горук. Про це політик Н.Горук написав на стоїй сторінці у ФБ: "ПРИПУСКАЮ, що якщо першого заступника голови партії регіонів Володимира Рибака оберуть спікером то відставка Голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва не за горами. Це буде наслідком недопущення Івана Семенюка - близького друга Рибака на "Свободівський" Новоселицький (румунський) округ".

Раніше чутки у місцевих ЗМІ вже відправляли після виборів Михайла Папієва послом до Республіки Індія.

Михайло Папієв не має досвіду дипломатичної роботи і жодного дня не працював у структурах МЗС чи близьких до нього.

Російський напрямок є одним із основних у зовнішній політиці України.

Частково використано матеріал molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не зміг перемогти медичну мафію у Чернівцях- основна причина відставки.

avatar

Іван С.

15 грудня 2012 17:34