Після 2022 року 'фонд Михайлішина' вже не зможе за безцінь, як зараз, використовувати приміщення на Університетській, 50

Після 2022 року "фонд Михайлішина" вже не зможе за безцінь, як зараз, використовувати приміщення на Університетській, 50

26.03.2021, 10:08

Чернівецька міська рада ухвалила рішення, згідно з яким нежитлові приміщення на вулиці Університетській, 50, в яких розташований благодійний фонд "Вікторія", виключено із Переліку другого типу нерухомого майна.

Як повідомляє molbuk.ua, відповідне рішення ухвалили 24 голосами депутатів на сьогодній черговій сесії міськради.

Згідно із ухваленим рішенням, з Переліку другого типу нерухомого майна виключено нежитлові приміщення першого поверху загальною площею 135,4 кв.м на вулиці Університетській, 50.

Під час розгляду цього питання депутати фракцій "Рідне місто", "Команда Михайлішина" та "Народний контроль" кілька разів просили у міського голови Романа Клічука оголосити перерву. Проте, посадовець зауважив, що регламентом міськради не передбачено оголошення перерв у таких випадках.

Водночас депутат "Рідного міста" Володимир Бешлей пригрозив міському голові кримінальною відповідальністю за "перешкоджання в здійсненні депутатом своїх обов’язків".

Разом з тим, депутат "Команди Михайлішина" Віталій Михайлішин, дотичний до діяльності фонду "Вікторія", закликав міськраду не ухвалювати цього рішення. Він повідомив, що фонд займається благодійністю й запропонував міськраді піти на 15-хвилинну перерву для того, щоб роздрукувати листівки про роботу організації.

Проте міський голова Клічук відмовився оголошувати перерву. Міськрада 24-ма голосами обранців ухвалила це рішення.

Що означає це рішення

За словами директора департаменту розвитку Сергія Бостана, благодійний фонд "Вікторія" сплачував орендну плату за користування приміщенням на вулиці Університетській у розмірі 4775 грн на місяць.

"Після приняття рішення про переведення цього приміщення з переліку другого типу до переліку першого типу, орендна плата за користування приміщенням буде приблизно такою самою", – сказав посадовець.

Щоправда, у благодійного фонду "Вікторія" у 2022 році завершується договір оренди вказаного приміщення. Переведення цієї будівлі до переліку першого типу нерухомого майна призведе до того, що наступного року міськрада оголосить аукціон на отримання права оренди цього приміщення.

Перебування приміщень у переліку другого типу дозволяє потенційним орендарям отримати в оренду будівлі без проведення аукціону.

Джерело: molbuk.ua

1