Пішов з життя великий друг українського народу

Пішов з життя великий друг українського народу

28.11.2011, 20:43

Сумна звістка надійшла цими днями на Буковину з Австрії. 26 листопада 2011 р., на 86-му році життя, помер у Відні наш вірний друг і багатолітній партнер, піонер австрійсько-українських стосунків, керівник Українсько-австрійського Центру співробітництва з питань науки, освіти та культури, ініціатор створення світової мережі австрійських бібліотек, почесний доктор Львівського та Чернівецького національних університетів д-р Бернард Штільфрід.

Професійний дипломат і посол Республіки Австрія у багатьох країнах світу, д-р Бернард Штільфрід був надзвичайно активним, невтомним поборником і прихильником австрійсько-українського зближення у всіх галузях. Завдяки його наполегливій діяльності в Австрії та в Україні, особливо в Галичині й на Буковині, були реалізовані численні культурні проекти, проведено низку авторитетних наукових конференцій, видано десятки книг, відкрито численні меморіальні дошки й пам’ятники видатним представникам австрійської та української культури й науки.

Зі смертю д-ра Бернарда Штільфріда завершилася ціла епоха в політичних і культурних стосунках Австрії та України. Чернівецький Національний університет імені Юрія Федьковича глибоко сумує з приводу цієї важкої втрати й висловлює рідним і близьким, а також численним співробітникам і друзям покійного своє щире співчуття.

 Проф. С.В.Мельничук, проф. О.Г.Ушенко, проф. Т.В.Марусик, проф. С.С.Костишин, проф. М.В.Ткач, проф. О.Е.Панчук, проф. Т.Р.Кияк, проф. П.В.Рихло, к.і.н. С.Д.Осачук.