Підвищення зарплат народним депутатам скасовано. Тепер Юлія Тимошенко вимагає від прем’єра скасувати постанову про збільшення зарплат урядовцям

Підвищення зарплат народним депутатам скасовано. Тепер Юлія Тимошенко вимагає від прем’єра скасувати постанову про збільшення зарплат урядовцям

02.11.2016, 16:22

 1 листопада народні депутати ухвалили рішення про скасування підвищення собі заробітної плати вдвічі. 

Таким чином, парламент прислухався до вимог «Батьківщини», які виголосила лідер партії Юлія Тимошенко під час виступу на погоджувальній раді керівників фракцій та комітетів Верховної Ради і повторила їх з трибуни Верховної Ради.

Юлія Тимошенко вітає рішення Верховної Ради про скасування постанови щодо підвищення зарплат народним депутатам і вимагає від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана скасувати постанову КМУ №493 від 27 липня 2016 року, якою урядовцям було значно збільшено посадові оклади. Якщо прем’єр Гройсман не піде на такий крок, то «Батьківщина» вимагатиме від парламенту, щоб він зобов’язав уряд це зробити.  

«Батьківщина» готує позовну заяву в НАБУ і в ГПУ про злочин щодо того, що «пан Гройсман та урядовці виплатили собі заробітну плату заднім числом в 2-2,5 рази».

Юлія Тимошенко зазначила, що з урахуванням багатократних надбавок урядовці отримають зарплати від ста тисяч гривень на місяць. Вона звернула увагу журналістів на те, що депутати були готові ухвалювати постанову щодо вимоги до Кабінету Міністрів скасувати урядовий документ про збільшення зарплат, однак спікер не поставив цю пропозицію на голосування.

Лідер «Батьківщини» упевнена, що прийшов час розібратися з фантастичними зарплатами не лише урядовців, а й керівників інших державних установ. Юлія Тимошенко вважає неприпустимим, що корумповані керівники НАК «Нафтогаз України» та «Укргазвидобування» отримують зарплату в мільйон гривень на місяць в той час, коли середня заробітна плата ледве перевищує п'ять тисяч гривень.

1