Підвищення тарифів за воду у Чернівцях – неминуче – С.Дзедзик

Підвищення тарифів за воду у Чернівцях – неминуче – С.Дзедзик

26.07.2016, 02:49

Начальник Чернівецького водоканалу Сергій Дзедзик розповів сьогодні журналістам, що через різницю в тарифах підприємство має значні борги перед енергетиками.

Минулого року за світло «Чернівціводоканал» не заплатив 3,7 мільйона гривень, цьогоріч вже винні 5 мільйонів гривень.

- Якщо минулого року, коли я тільки розпочинав свою роботу, на місяць обсяг нарахувань за електроенергію становив 3,7 мільйона гривень, то зараз ця цифра вже сягає 5 мільйонів, - наголосив Сергій Дзезик, директор КП "Чернівціводоканал".

 Такі заборгованості виникли, пояснює комунальник, через непогашення різниці в тарифах за 2015-2016 роки. А проплати від населення 100 відсоткової немає, тому і накопичуються борги, разом з тим і ліквідації аварійних ситуацій ускладнюються.

26 мільйонів гривень, які депутати минулого тижня таки виділили трьом комунальним підприємствам міста, - це скоріше шанс не збанкрутувати через нові тарифи, кажуть керівники. Бо ж підвищення цін на енергоносії вже спричинило значні збитки. 

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради депутати не проголосували за мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги.

Олексій Каспрук пояснив, для оголошення такого мораторію у місцевих депутатів немає законодавчих підстав. Краще, запевняє мер, вкладати кошти у енергозбереження. Наприклад, міська рада готова зараз співфінансувати проекти теплоефективності.

Директор «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук пояснює, що за 3 роки вони зможуть за рахунок модернізації знизити високий тариф на 30% і мешканці самі зможуть регулювати температуру у квартирах.  

А поки що міський голова закликав чернівчан економити енергію та оформлювати субсидії.

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/13002-pidvishchennya-tarifiv-za-vodu-u-chernivtsyakh-neminucha-s-dzedzik. Сайт http://acc.cv.ua/

1