Підтримали Бабюк і вивели Каспрука після обґрунтування Шиби:  Продан тасує міську владу і забезпечує квартирами представників податкової, казначейства, судів, поліції, прокуратури (ОНОВЛЕНО)

Підтримали Бабюк і вивели Каспрука після обґрунтування Шиби: Продан тасує міську владу і забезпечує квартирами представників податкової, казначейства, судів, поліції, прокуратури (ОНОВЛЕНО)

27.09.2018, 15:07

63 сесія Чернівецької міської ради розпочала свою роботу

В порядку денному сьогоднішнього засідання 54 питання. Серед яких і обговорення бюджету 2018 року, і відмова у об'єднанні Чернівців з Топорівцями, і припинення діяльності Інспекції з благоустрою.  Також депутати розглядатимуть низку електронних петицій. 

Депутати міської ради не мають повноважень висувати кандидатури членів та секретарів виконавчого комітету, оскільки на це, згідно із законодавством, має право міський голова або особа, яка виконує його обов"язки. Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор Баб’юк.

Політолог зазначив, що проект документу є не зовсім коректним.

"Згідно з чинним законодавством, повноваження висувати кандидатури членів виконавчого комітету, а також секретаря виконкому має міський голова. Тобто, це має йти за поданням голови або за поданням виконуючого обов’язки міського голови. Отже, депутати не мають повноважень висувати кандидатури в секретарі виконкому. Принаймні, у законі це не прописано. У даному випадку - це перебирання на себе повноважень, які не властиві депутатам", - сказав Ігор Баб’юк.

Він додав, що у випадку, якщо міська рада ухвалить це рішення, воно вважатиметься таким, яке проголосоване з порушенням чинного законодавства й регламенту Чернівецької міськради.

"В такому разі воно може бути скасоване у судовому порядку. Тобто, рішення діятиме до тих пір, поки його не оскаржать в суді", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект рішення про призначення Антоніни Бабюк секретарем виконкому Андрій Кавуля з колегами не обговорював – депутат міськради

Кавуля не може висувати Бабюк на секретарку, бо це була прерогатива Каспрука, а тепер Продана, - експерт

Міські обранці підтримали кандидатуру на цю посаду, яку запропонував секретар міськради Василь Продан. Відповідний проект рішення зареєстрував секретар міської ради Василь Продан 25 вересня.

Очевидно, у ратуші прислухалися до порад експерта

Це член виконавчого комітету Чернівецької міської ради (за згодою) Бабюк Антоніна Анатоліївна. "За" проголосувало 32 депутати.

Довідка

Бабюк Антоніна Анатоліївна народилася 19 жовтня 1966 року у с. Сербичани Сокирянського району Чернівецької області. Освіта вища економічна (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ). 1994 – 1997 роки – економіст ТОВ “Надія”, комерційний агент ТОВ “Рейтинг”. З 1997 р. займається підприємницькою діяльністю. Заступник голови ОССБ “Сонячний острів”. Член волонтерської організації “Катарсіс”. Член Асоціації платників податків України. Член ради профспілкової організації підприємців МТК “Калинівський ринок”. Член Наглядової ради КП “Чернівціводоканал” Активно допомагає волонтерському руху.

Нещодавно Антоніна Бабюк була у гостях у програмі "Суть речей" на Радіо 10, де розповіла про себе та роботу у виконкомі. Надаємо частину друкопису прорами

Антоніна Бабюк: Маю економічну освіту, я приватний підприємець, займалася бізнесом, зараз не маю вже так багато часу для цього. Багато працювала над самоосвітою.

Людмила Григорчук: Комфортно працюється у виконкомі? 

Антоніна Бабюк: Я не можу сказати, що некомфортно, бо колектив дружній, всі члени виконкому згуртовані, кваліфіковані. Ніхто не заполітизований, а от за те, чи легко чи важко, то можу відповісти так, що якби відбувався у нас день виконкому, то ми могли б всі питання розглянути перед засіданням. У нас не було жодного разу проведений день виконкому. На жаль. Я не можу просто так натиснути кнопку «за» по всіх питаннях, якщо я не розібралася у чомусь. Тому й питаємо багато, тому й часу багато йде. Це не те що недовіра до наших чиновників, просто хочемо бути впевненими у своєму рішенні.

Людмила Григорчук: Не пошкодували, що погодилися працювати у виконкомі?

Антоніна Бабюк: Десь була розчарована, бо хотіла більше зробити, але я готова до боротьби, готова до роботи. До мене багато звертаються мешканців з скаргами, з проханнями, з своїми баченнями. Мені це подобається, спілкування з людьми.

Питання зміни складу виконавчого комітету розглядали на сесії міської ради після того, як депутати проголосували за обрання секретарем виконкому Антоніну Бабюк. 

У проекті-рішення йдеться, що відповідно до пункту щодо дострокового припинення повноважень Чернівецького міського голови  О.П. Каспрука, міська рада може вивести зі складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради VII скликання Каспрука Олексія Павловича. 

За словами начальника юридичного управління Чернівецької міської ради Олександра Шиби, до складу виконкому міськради за посадою входять міський голова, його заступники та секретар ради. У даному випадку потрібно скоректувати рішення щодо складу і виключити Каспрука Олексія Павловича, оскільки його повноваження припинені. 
 
– Після того стосовно Олексія Павловича за бажанням у встановленому порядку можна внести пропозицію, яку  розглянуть, як окремий проект рішення щодо зміни персонального складу виконкому шляхом збільшення кількості на одну особу, – заявив Олександр Шиба. 
 
Після тривалого обговорення та активної дискусії, депутати таки прийняли рішення про виключення екс-мера зі складу виконавчого комітету. Незважаючи на дискусії депутатів, що Олексія Каспрука обирали люди, що він має досвід керування місто, депутати все ж погодили це рішення.


“За” проголосувало 25 депутатів.

 Зараз на сесії міської ради готується до голосування рішення Про надання згоди на прийняття у комунальну власність територіальної громади м. Чернівців окремих квартир. Про це повідомив політолог Михайло Шморгун

 Фактично починається процес приватизації чотирьох квартир по вул. Руській, 219-Д та їх відчудження на користь тих людей, які там проживають.

А саме: заступника начальника відділу Рівненського управління ДВБ НП України, начальник відділу ГУ НП в Чернівецькій області, старшого інспектора з особливих доручень Управління захисту економіки в Чернівецькій області, командира РПОП ГУНП в Чернівецькій області з сім'ями.

Василь Сафронович виконує обіцянки підтримувати найбільш малозабезпечені верстви населення, в т.ч. представників податкової, казначейства, судів, поліції, прокуратури. Рідне місто - захисники "простих" людей. Так тримати! Василь Продан@Ріднe місто

В рішенні Чeрнівeцькоі міськради "Про розгляд звернень фізичних та юридичних осіб щодо надання земельних ділянок в постійне користування, затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок,та визнання такими, що втратили чинність,окремих пунктів рішень з цих питань" є жирний шкурняк державної судової адміністрації України в Чернівецькій області.

Їм затверджується проект землеустрою та надається у постійне користування земельна ділянка площею 0,1626 по вул. Ерліха, 6 для будівництва багатоквартирного житлового будинку. 

Ця земля знаходиться майже в центрі міста, за 500 метрів від кільця на Проспекті. 

Василь Сафронович знову послідовно стоїть на захисті "простих" чернівчан, прокурорів, поліцейських, працівників казначейства, суддів, податківців. Рідне Місто - захисники "простих" людей, - повідомив політолог Михайло Шморгун

 Джерело: сайт http://acc.cv.ua/, http://promin.cv.ua та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ну що, поліолух Баб'юк, хто вніс проект рішення на сесію щодо обрання секретаря виконкому? Якщо не тямиш, Ігоре, то і не виступай не по-ділу. 

avatar

Юрій

27 вересня 2018 16:34

Ще не було такого порушення, яке б Шиба не обґрунтував, і при Федоруку, і при Каспруку, і при Продані. Щоправда, в судах його обґрунтування не витримують критики.

avatar

В. Козьмик

29 вересня 2018 11:18