Підручники у Чернівцях є не для всіх

Підручники у Чернівцях є не для всіх

26.08.2015, 23:05

Освітяни пояснюють, що через зміни підручники для 4 та 7 класів ще друкують

Нині книги – це справжня розкіш. Їхня вартість щороку зростає і нині за примірник доводиться віддавати не менше сотні. Та проблема у тому, що росте у ціні не лише художня чи спеціалізована література, але і підручники. Їхній комплект може обійтися батькам у кругленьку суму.

- Заради цікавості підраховували, що було б, якби довелося купувати всі підручники. Виявилося, вартість комплекту обійдеться у тисячу, а то і більше. А додайте до цього друковані зошити для теоретичних і практичних занять, які так полюбляють наші школи, матимемо це кілька сотень зверху. Майже дві тисячі на посібники – це ж нереальна сума. Виходить, батьки місяць мають працювати на книги для дитини? В мене близнюки, то сума взагалі захмарна, - обурюється мама восьмикласників Алла. – На щастя, підручники дають у школі, купуємо лише зошити. На них іде приблизно 300 гривень на дитину, гадаю, у шість сотень вкладаємося. Щодо підручників, то, думаю, електронні книги чудова альтернатива. Ні тобі важких сумок, ні пошарпаних книг, ні витрат на нові – скачав і користуйся на здоров’я. Думаю, з часом всі перейдуть на них.

Та якщо в інших класах з підручниками особливих проблем немає, то четверті та сьомі поки що чекають своєї черги.

- У нас є проблема з підручниками для четвертого і сьомого класу. Річ у тім, що у Міністерстві було оголошено конкурс, який трохи затягнувся і тільки на початку серпня ми отримали лист, що відомство фінансує ці підручники на 50%, а решту будемо дофінансовувати з міського бюджету. Такі пропозиції подали у фінуправління і сподіваємося, що на черговій сесії нам дофінансують, - каже заступник начальника управління освіти міської ради Ніна Вітковська. - Поки що цих книжок немає, Міністерство ще не видрукувало їх в повному обсязі. Нам обіцяють, що до п’ятого вересня ці книги будуть.

Цікаво, що про підручники для четвертокласників та семикласників говорили ще на початку весни. Тоді збиралися замовляти підручники відповідно до кількості дітей до 20 березня. Отож, поки учні чекають, та головне, що цікавить наразі батьків, аби за нові книжки не довелося платити з власної кишені.

Уляна ДЕЛІКАТНА

Джерело: vidido.ua

1