Підприємців чернівецької 'Калинки' змусять повторно заплатити за свої контейнери? (додано коментар Віталія Михайлішина)

Підприємців чернівецької "Калинки" змусять повторно заплатити за свої контейнери? (додано коментар Віталія Михайлішина)

23.04.2013, 22:22

Щойно на виконкомі генеральний директор "Калинки" Руслан Сербинчук озвучив "геніальну" пропозицію імені Продана-Михайлишина. "Всі торгові місця на 5 секторі, які не були куплені з аукціону, мають бути продані з аукціону". Тобто повторно підприємці "калинки" мають заплатити за свої контейнери. Жах. В мерію треба доктора". Про це на своїй сторінці у ФБ написав голова Чернівецької обласної організації "Фронт Змін", депутат міської ради Олексій Каспрук.

Сьогодні підприємці частини 5 сектору Калинівського ринку знову пікетували міську раду (вперше вони протестували тут два тижні тому). У вівторок, 23 квітня проходить засідання міськвиконкому, на якому нібито повинні затвердити план реконструкції цього сектору. На засідані присутні представники профспілки ринку та ініціативна група підприємців.

- Якщо сьогодні не буде вирішено питання з майбутнім сектору і не врахують наші інтереси, то і у четвер прийдемо пікетувати міську раду (коли проходитиме сесія міської ради, - molbuk.ua), - сказали підприємці-пікетувальники.

Люди закрили свої робочі місця, тому частина 5 сектору цього робочого дня не працює. Підприємці наполягають на тому, щоб проводити реконструкцію, але без евакуації контейнерів. Вони й надалі пропонують покращити умови торгівлі за свій рахунок.

Мітенгувальники прийшли озброєнні дудками, плакатами. Щоразу вигукували "свободу 5 сектору", "ні репресіям", "почуйте нас". Коли генеральний директор Калинівського ринку вийшов з приміщення ратуші підприємці услід йому скандували "ганьба".

Наразі адміністрація ринку пішла на поступки в одному - пропонують торговельникам переїхати на час реконструкції вже на 4 сектор, щоб не припиняти торговельну діяльність. Бо на 8 сектор (як раніше пропонувалося) підприємці не хотіли переїжджати, незважаючи на те, що там чисто, охайно, асфальтовано, є можливість під’їхати авто, словом, облагороджений сектор для торгівлі і відвідувачів. Аргументували відмову тим, що "на 8 секторі "мертва" торгівля".

Натомість керівники ринку роздали підприємцям пректи угод, які повинні підприсати сторони після поведення реконструкції. Наразі, за словами підприємців, у багатьох із них немає укладеної угоди.

- Нам не підписують і не продовжують угоди від початку року, хоча плату з нас ринок бере. Директор каже, що підпише їх після реконструкції. Але у проектах угод є чимало нових пунктів про штрафи, обмеження торгівлі, не чіткі умови, які можна трактувати двояко, - поскаржилися працівники з "Калинки".

За матеріалами molbuk.ua

Коментар Віталія Михайлішина, секретар Чернівецької міської ради:

 «Реконструкція 5-го сектору Калинівського ринку необхідна і неминуча. Адже там торгують продуктами харчування, а умови роботи нині не відповідають ані санітарним вимогам, ані стандартам пожежної безпеки. У ході реконструкції буде зроблено асфальтне покриття, проведено електрику та інші комунікації, упорядковані ряди всередині сектору. Усі роботи триватимуть лише протягом 2-х місяців.

 Під час робочої зустрічі з підприємцями ми дійшли спільної згоди, що тимчасово, на час проведення реконструкції, торгівельні місця будуть перенесені з 5-го у 4-й сектор. Але сьогодні, «завдяки» втручанню політичних сил у виключно внутрішнє питання ринку, ми знову бачимо розгубленість, нерозуміння та спротив частини підприємців. На жаль, у нашому місті існують політикани, які використовують простих людей для задоволення власних політичних амбіцій і піару. Звертаючись до підприємців, хочу підкреслити – ці політичні сили не допомагають вам, а шкодять, оскільки їм не цікаві ваші щоденні проблеми.

 Ще раз закликаю підприємців до відкритого діалогу з адміністрацією МТК «Калинівський ринок», Виконавчим комітетом Чернівецької міської ради. Запевняю, що ніхто не залишиться обманутим, влада діятиме прозоро. За кожним, хто звернеться до адміністрації ринку, буде закріплено місце для здійснення торгівельної діяльності. Ніколи більше не буде практики, щоб за одну ніч потайки від громади встановлювалося 120 контейнерів!

 Протягом місяця я щонайменше двічі особисто зустрінусь з людьми на 5-му секторі ринку. Спільно ми відпрацюємо усі деталі проведення реконструкції, обговоримо, як відбуватиметься переміщення підприємців на 4-й торговий сектор, а потім назад – на реконструйований 5-й. І тільки це спільне рішення буде винесене та затверджене на черговому засіданні Виконавчого комітету.»

1