Підлітка, який намагався вбити адміністратора нічного закладу у Новоселиці, випустили з-під варти

Підлітка, який намагався вбити адміністратора нічного закладу у Новоселиці, випустили з-під варти

31.03.2018, 19:50

22 лютого 16-річний житель Новоселицького району Чернівецької області, перебуваючи у одному з нічних закладів міста Новоселиці, уламком цеглини наніс удар в голову 42-річній жінці-адміністратору вказаного закладу, а також намагався завдати їй ножові поранення у життєво важливі органи.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, потерпіла чинила нападнику активний опір, завдяки чому отримала лише ножове поранення в руку. Оскільки довести свій злочинний намір до кінця підліток не зміг, він втік з місця скоєння злочину.

Хлопцю було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (незакінчений замах на вбивство), та обрано запобіжний захід у виді тримання від вартою.

Водночас, як повідомив офіційний представник ТОВ "Лото-Центр" Руслан Чорней,  нападника відпустили на свободу.

- 22 лютого 2018 року, о 5 ранку, в м. Новоселиця було здійснено жахливий напад на одного із моїх працівників, - каже Руслан Чорней. - В приміщення зайшов молодий хлопець та наніс 42-річній Аліні Т. декілька ударів цеглиною в голову та намагався її вбити за допомогою ножа. Жінка почала чинити опір злочинцю та голосно кричати від болю та шоку. Внаслідок нападу вона отримала важку травму голови та декілька порізів рук та живота. Нами було зареєстровано заяву в поліцію в місті Новоселиця. Через декілька днів завдяки спільним діям громади та поліціі особу злочинця було встановлено, а його взяли під варту.  Ним виявився 16-річний юнак, мешканець Новоселицького району. 

- Уважно перегляньте відео за посиланням https://www.facebook.com/100024898005179/videos/132924580880808/, на якому постраждала жінка розповідає про напад на неї, - продовжує Руслан Чорней. -  Вражає цинізм та жорстокість цього нападника. Ми були шоковані, коли його відпустили на свободу.  Завдяки небайдужим людям знову було підняте це питання.  Через декілька днів кримінальну справу забрали в Чернівці. Злочинцю повідомили про підозру у вчинені кримінального право порушення, передбаченого ч3.ст15,ч1-155 КК України (невдалий замах на вбивство). Суддя виніс рішення випустити злочинця під заставу в розмірі 130 тис. грн. поки тривають слідчі дії.  

- Зараз підозрюваний перебуває на свободі. У нас є інформація, що він хоче втекти за межі України, - стверджує Руслан Чорней. - Постраждала від його нападу Аліна Т. дуже переживає за своє життя, адже нападник зараз на свободі. Внаслідок нападу вона отримала важкі тілесні ушкодження (розбита голова від удару цеглиною, серйозні порізи ножем в районі живота та руки). Потерпіла перебуває у важкому психологічному стані, до сьогоднішнього дня ні злочинець, ні його рідні не поцікавились станом її здоров`я. 

- Я, Руслан Чорней, та вся громада міста Чернівці закликаємо поліцію, слідчих та суддів діяти в цій ситуації згідно КК України. Нападник, який хотів вбити людину, має понести заслужене покарання!!!

1