Підлегла Фищука іншої думки щодо об'єднання БДФЕУ і ЧНУ, ніж голова Чернівецької ОДА? (+ВІДЕО)

Підлегла Фищука іншої думки щодо об'єднання БДФЕУ і ЧНУ, ніж голова Чернівецької ОДА? (+ВІДЕО)

01.02.2016, 19:28

Чиновники запевнили громадськість, що студенти не постраждають від нововведень

Директор департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Палійчук під час брифінгу розповіла, чому постало питання про об’єднання ЧНУ і БДФЕУ, передає кореспондент vidido.ua.  

- Це є частиною процесу оптимізації, який відбувається в усій Україні та й загалом у світі. За останні роки ми маємо різке збільшення кількості вузів з ІІІ-ІV рівнями акредитації і показник кількості цих вузів у нас в рази вищий, ніж мають країни Європи. Однією з причин оптимізації є більш раціональний розподіл матеріальних і наукових ресурсів, - повідомила О. Палійчук.  

Разом з тим чиновниця зазначила, що сама форма, в якій інформацію донесли до студентів, батьків та колективу БДФЕУ, є неповагою до цих людей.  

До слова, очільники обласної влади так само дізналися про факт об’єднання з Інтернету, як і всі інші. Себто можна було поставитися до людей коректніше. Тоді не було б такої різкої реакції спротиву суспільства, яку маємо зараз.  

Найголовніше, чиновники запевнили громадськість, що студенти не постраждають від нововведень, вони навчатимуться за тією ж формою, що й навчалися, лиш з різницею, що тепер в ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Так само в процесі оптимізації намагатимуться якомога більше врахувати інтереси трудового колективу БДФЕУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Фищук підтримав невдоволення студентів рішенням Міністерства освіти та науки України

1