Під стінами Верховної Ради офіційно залишається тільки Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі (+відео Романа Ванзуряка)

Під стінами Верховної Ради офіційно залишається тільки Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі (+відео Романа Ванзуряка)

19.10.2017, 22:45

На третій день мирної акції протесту в четвер, 19 жовтня, її учасники розділилися: під стінами Верховної Ради офіційно залишається тільки Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі.

Решта активістів заявили, що продовжать боротися за прийняття законів про політичну реформу в Україні "своїми методами". Активісти вимагають створення Антикорупційного суду, зняти депутатський імунітет і відкрити списки на виборах.

"З трьох вимог конкретні кроки зроблені тільки по одному - недоторканності. Ми вимагаємо від президента негайно подати законопроект", - цитує спільну заяву активістів Громадське.

Крім того, на мітингові вирішили залишитися окремо від своїх партій народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Ванзуряк закликав буковинців допомогти Акції під Верховною Радою України



Нагадаємо, що 18 жовтня під Верховною Радою між протестуючими і поліцією сталися сутички, правоохоронці застосували сльозогінний газ. Через бійку поліція затримала 11 осіб. Пізніше всі затримані вийшли на свободу.

Активісти розбили під Верховною Радою наметове містечко напередодні 17 жовтня. Вони оголосили безстрокову акцію протесту, вимагаючи скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд і ввести відкриті партійні списки на виборах.

1