Під СБУ у Києві одночасно відбулися 2 пікети буковинців

Під СБУ у Києві одночасно відбулися 2 пікети буковинців

19.06.2014, 19:35

Представники Профспілки підприємців Калинівського ринку, Чернівецької самооборони та «Буковинської сотні» вимагали від Наливайченка очищення управління СБУ в Чернівецькій області від «перевертнів» та «схемщиків», які служили Януковичу. А також призначення на посаду начальника Чернівецького обласного СБУ людини, яка не має відношення до Кіцула та корупційних схем. Перед пікетом ця група активістів передала відповідні звернення на ім’я президента України Порошенка та Голову CБУ Наливайченка в Адміністрацію Президента.

Інша ж група пікетувальників вимагала залишити так звану Громадську раду при СБУ в Чернівецькій області на чолі з Вакарюком, створену при Кіцулі, якого під тиском громади звільнили з посади начальника обласного СБУ. Та Наливайченко знайшов для Кіцула інше тепле місце – зараз він начальник Головної інспекції СБУ. Голови так званої Громадської ради на самому протесті не було, проте в СБУ підтвердили, пан Вакарюк записався на особистий прийом до Наливайченка. Однак Наливайченка на місці не було, отож чи відбулася така зустріч – невідомо.

За кількістю людей ці 2 протилежні протести були майже однакові, оскільки Профспілки підприємців Калинівського ринку, Чернівецької самооборони та «Буковинської сотні» приєдналися автомайданівці з Дніпропетровська, які припаркували понад десяток своїх авто з українськими прапорами під СБУ. Вони прийшли підтримати буковинців, які хочуть очищення Чернівецького СБУ.

– Ми вимагаємо, щоби призначили нового начальника управління СБУ в Чернівецькій області, який би не був пов’язаний з корупційними схемами. Наша область прикордонна, у нас є митниця і нас вразило повідомлення з Дніпропетровської області, що митницю знову намагаються взяти під контроль кримінальні елементи під дахом влади. Це питання треба розглянути щодо всіх обласних управлінь СБУ. Ми вже передали відповідне звернення в Адміністрацію Президенту України, – розповів Володимир Васьківський, член «Профспілки підприємців Калинівського ринку».

– Ми тут для того, щоби Громадська рада при СБУ в Чернівецькій області існувала і надалі й до нас прислухалися. Щоби усі наші звернення, скарги, розглядалися, а не відкладалися у чорний ящик. Нам не важливо, хто буде начальником обласного СБУ, найголовніше, щоби він працював для народу, а не в свої інтересах. Наші представники зараз спілкуються з Наливайченком, і через кілька хвилин ми розійдемося, – пояснив Михайло Гаврилюк, представник так званої Громадської ради при СБУ в Чернівецькій області.

Під час протестів не обійшлося і без словесних перепалок між представниками протилежних таборів. Зірка Майдану, козак Михайло Гаврилюк, заявив: – Мені по фіг, хто буде начальником – Кіцул, Довгошеєєв. Найголовніше, щоби ті документи про порушення, які ми подавали, були розглянуті. Якщо у наших зверненнях сказано, що ліси крадуть, значить, обласне СБУ повинна відреагувати і покарати тих, хто це робить. Автомайданівець з Дніпропетровська, почувши таке, ледь стримував емоції: – Там наши братья гибнут, а ты стоишь и говоришь, что у тебя лес порубали. Причем здесь лес к войне??? Это служба безопасности Украины, а не Служба Быта Украины!

Як нам сказали в СБУ, Наливайченка на місці не було, отож чи відбулася зустріч Вакарюка і Наливайченка – невідомо.

Представникам Профспілки підприємців Калинівського ринку, Чернівецької самооборони та «Буковинської сотні» вдалося зустрітися з заступником Голови СБУ Андрієм Левусом.

– Ми мали розмову з Андрієм Левусом, я йому всю інформацію передав. Сподіваюся, найближчим часом буде результат, – розповів заступник голови Самооборони міста Чернівці Іван Молодий.

І в цей же день, 16 червня, Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко підписав розпорядження про створення при регіональних органах СБУ антикорупційних громадських рад. Про це 17 червня повідомила головний спеціаліст сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко. Громадські ради при регіональних управліннях СБУ створюються в Україні вперше.

Метою їхньої діяльності рад є сприяння органам СБУ у протидії корупції, формування основних засад запобігання корупції в усіх сферах суспільних відносин, унеможливлення участі правоохоронців у корупційних схемах, забезпечення захисту прав, свобод та інтересів громадян, суспільства та держави.

До складу регіональних антикорупційних рад, які працюватимуть на громадських засадах, увійдуть громадські діячі, представники правозахисних організацій, засобів масової інформації, експерти, фахівці у сфері антикорупційного права. Наразі розробляється проект положення, згідно з яким буде формуватися ця громадська рада.

На питання кореспондента «Версій» щодо легітимності і законності так звана ГР при СБУ у Чернівецькій області на чолі з Вакарюком у зв’язку з розпорядженням Наливайченка про створення регіональних антикорупційних громадських рад, Леся Федоренко відповіла: «Вона (Громадська рада при СБУ в Чернівецької області–авт.) не була передбачена жодними документами, які видавалися Головою СБУ».

Вона також запевнила, що управління СБУ в Чернівецькій області відкрите до співпраці з громадськістю.

Галина ЄРЕМІЦА
 Чернівці-Київ-Чернівці

Джерело: citizenjournal.info

1


КОМЕНТАРІ (5)

наливайченка "на місці не було" якраз для ґалки з кулявлобами

оцю написану пургу що наливайченко не зустрічався з громадською радою для хохми як анекдот передадут в прес службу києва

чи розуміють ґалка з кулявлобами що зараз своїм брехлом гонят на самого наливайченка

зустріч ради з наливайченко відбулася, раніше сам наливайченко скасував підписану дуріком ТВО пісюльку про раду /// рада діяла і діє

а престатутка лЬЄса наговорила такого позавчора що в києві однозначно вже списали дурічку

це вже не питання громадської ради, це вже питання Наливайченка /// так було сказано! так що кулявлоби "дрочіть судьбу"

avatar

клоунам кулявлобам

19 червня 2014 17:03

представники калинки бабки філіпчучки шльондри пишуть про "схемщиків"

демократична схема http://times.cv.ua/2014/06/13/tajemna-vecherya-u-stolovtsi-dobrobutu-pryjom-sribnyakiv-ta-rozdacha-sloniv-rozpochalasya/

демократична схема http://promin.cv.ua/videos/45

і ці схеми камсамольцівКГБешних перефарбованих можна продовжувати.....

ви тварі схемні!

 

вам тварям ніхто не дасть розкрадати ні місто ні область а тому молодьці ті хто вам підар..в на місце ставе

БРЕХЛИВІ І СЕКЛИВІ с.....

avatar

!!!

19 червня 2014 17:38

вітання з "революціонерами" це ще файніше діяння Профспілки підприємців Калинівського ринку імені Філіпчук, Чернівецької самооборони імені ринку Добробут та «Буковинської сотні»імені трьох учасників сина і його однокашки та секретарки http://times.cv.ua/2014/06/19/30-beshoznyh-palatok-tak-ne-buvaje-video/ АМІНЬ!

avatar

.

19 червня 2014 21:29

Правильно зробив Наливайченко коли розігнав цю Кіцуловську раду,  яка складаэться з вигнаних ментів, зеків і аферистів таких як Ковалець

avatar

ОПЕР

21 червня 2014 09:38

А этот в голубой футболочке под курткой что там делает? Бабу Филю привёз, а то она уже сама скоро пердвигаться не сможет. Что это за шобла? Он же в слове х..й делает пять ошибок, кого он собрался контролировать?

avatar

Катерина

23 червня 2014 13:49