Під пісню 'Путін х**ло, ла-ла-ла' у Вашківцях спалили його опудало

Під пісню "Путін х**ло, ла-ла-ла" у Вашківцях спалили його опудало

14.01.2015, 19:58

Сьогодні у Вашківцях Чернівецької області маланкарі спорудили символічне солом'яне опудало, на яке почепили маску Путіна і підпалили його. Люди підтримали ідею маланкарів спалити російського президента живцем і вигукували "Слава Україні! Героям слава!".

Також під час дійства глядачі заспівали знамениту пісню про Путіна: "Путін х**ло, ла-ла-ла".

Згорів російський лідер за лічені хвилини.

У Вашківцях триває традиційний фестиваль Маланок.

За повідомленням кореспондента vidido.ua, одна з новинок, яку маланкарі придумали цього року, великий корабель під назвою "Кримнаш". У ньому знаходяться матроси.

Також на святі присутні "політики", зокрема маланкує російський президент Володимир Путін.

«Вашківецька Переберія» – воїнам АТО, саме під таким гаслом сьогодні, 14 січня, у день Святого Василя відбувається традиційне театралізоване дійство у місті Вашківці Вижницького району. Цього року зібрані маланкарями кошти буде передано для допомоги воякам, які перебувають у зоні антитерористичної операції на сході держави. Про це повідомляє сайт Вижницької РДА.

Подивитися на щорічну Вашківецьку Маланку, відому під назвою «Переберія» зібралися гості з усіх куточків України.

Розпочалося дійство виступами фольклорних колективів. Гостями заходу були: вокальний колектив з міста Кимполунг Молдовенеск «Орлиний камінь» (Румунія), народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Южинецькі молодички» (Кіцманський район), вихованці Одеської музичної школи №13.

Впродовж дня у Вашківцях відбувається маланковий хід-карнавал, маланкові ігрища на кутах міста. Як і в попередні роки Вашківецька Маланка не обійшлася без традиційних учасників дійства: «дід», «баба», «циган», «ведмідь». Були на Переберії і політичні діячі.

Завершиться театралізоване дійство «купанням ряджених». Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в державі традиційний заключний концерт, церемонію нагородження переможців Переберії та феєрверки вирішили відмінити.

Фото Ігоря КІРОНДИ

Джерело: vidido.ua

1