Під час заворушень на проспекті у Чернівцях побили поліцію (ВІДЕО)

Під час заворушень на проспекті у Чернівцях побили поліцію (ВІДЕО)

25.11.2015, 19:34

25 листопада під час протесту проти демонтажу відділу продаж ТОВ Гіпербуд на проспекті Незалежності, 131 почались заворушення. У Чернівцях відбувся протест проти демонтажу відділу продаж ТОВ Гіпербуд.

Після протестів та заворушень на проспекті Незалежності, 131 у Чернівцях, де знаходиться відділ продаж ТОВ Гіпербуд, відділ все таки демонтували.

- Цей павільйон поставлений без дозволу міської ради. Фірму "Гіпербуд", яка самовільно поставила на території міської ради, тобто комунальної власності міськради, попереджали декілька разів, - наголосив Георгій Леонтій, заступник міського голови.

Їх попереджали, але вони не послухали. Скандальний забудовник та його підрядники могли самі демонтувати тимчасову споруду. До сьогодні. Та не зробили цього. А тому зносити її доведеться силами міської ради, каже Георгій Леонтій.

- Ми в будь-якому разі цю роботу виконаємо, навіть якщо доведеться відтягнути в часі, але ми націлені на те, щоб рішення було виконано, - підкреслив Георгій Леонтій.

Та для підрядника, вочевидь, закони неписані. І представник забудовника має свої пояснення.

- Постійні ідуть напади на фірму, не дають нам працювати в цьому місці, - нарікає Сергій Летяцький, директор ТОВ "ЧернівціБудінвест".

Працювати в незаконно встановленій споруді. Адже дозволу та паспорту прив’язки на розміщення вказаного МАФу немає. І підрядник цього навіть не приховує.

- Були відмови нам у прив’язці, - пояснив Сергій Летяцький. 

Самотужки знести об'єкт підрядник відмовився. А відтак, взявся перешкоджати це робити і представникам міськради. МАФ оточили КАМАЗами, всередині зачинилися люди, а на територію почали підтягуватися невідомі в капюшонах. Спочатку були погрози. А згодом невідомі особи перейшли до провокативних дій. 

Представники влади пропонували підряднику компроміс - за міський кошт допомогти вивезти павільйон.

Та діалогу не вийшло. А людей, які зачинилися всередині, попередили про демонтаж. Щоправда, виходити ті не збиралися. Спроба зайти у МАФ завершилась штовханиною та нападом на правоохоронців. Порушників затримали. 

Під натиском людей двері таки відчинили та повиносили всі меблі і майно. Але працівники все одно відмовлялися покидати павільйон та не зважали на попередження.

Ані барикади, ані провокації не допомогли. Незаконний МАФ все ж демонтували. Зберігати його будуть на території "МіськШЕПу".

Фото Сергія ДАНЕВИЧА

Джерело: vidido.ua та ТВА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не скасував рішення сесії Чернівецької міськради щодо розірвання договору оренди зі скандальним "Гіпербудом"

 

1