Під час ранкових пробіжок Осачук паралельно спостерігає за станом Чернівців: тротуарами, дорогами, подвір’ями, фасадами, балконами, дахами

Під час ранкових пробіжок Осачук паралельно спостерігає за станом Чернівців: тротуарами, дорогами, подвір’ями, фасадами, балконами, дахами

15.08.2020, 11:31

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук розповів про перспективи розвитку внутрішнього туризму на Буковині та власні спортивні уподобання. 

Про це він заявив відповідаючи на запитання кореспондента ІА https://www.ukrinform.ua/.

- Через пандемію коронавірусу у світі, в нашій країні почали більше уваги приділяти внутрішньому туризму. Як у нашій області розвивається ця сфера?

- Усе пізнається у порівнянні. Внутрішній туризм був і в попередні роки. Єдине завдання, яке ми сьогодні поставимо серед найважливіших і пріоритетних, – це будівництво, спорудження добрих доріг у Чернівецькій області. Особливо у районах, що мають потенціал для відпочинку, рекреації, «зеленого» туризму. Це, звичайно, придністровські райони нашої області та карпатський регіон. Коли там з’являться добрі дороги, запевняю вас, у нас з’явиться дуже щільна насиченість готельними комплексами, така сама, як в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Зараз просто відсутність доброї дороги між Вижницею і Селятином поки що робить наші чудові Карпати такими важкодоступними і малопривабливими для туриста. Як тільки там з’явиться гарна дорога з новеньким, гладким чорним асфальтом, запевняю, за рік-два ми не впізнаємо регіон. З’явиться і придорожня інфраструктура, відкриємо і КПП, буде і міжнародний трафік. Тобто, дай, Боже, нам лише часу і миру, щоб ми могли сконцентрувати наші зусилля у правильному напрямку.

- Як проводите вільний час? Знаю, що ви професійно займаєтесь одним із силових видів спорту, карате?

- Ні, дзюдо. Але, на превеликий жаль, із запровадженням карантинних обмежень можливість тренуватися у моєму клубі була втрачена. Зали не працювали. Тому я перекваліфікувався у любителя-бігуна. Щодня бігаю, не тільки з президентом України, але і зі своєю дружиною та синами чи наодинці. Маю різноманітні маршрути вулицями нашого міста. Бігаю не на стадіоні кола, а вибираю собі, планую маршрут. Таким чином паралельно спостерігаю за містом, за тротуарами, за дорогами, за подвір’ями, фасадами, балконами, дахами. І це дуже мене тішить, коли о 6-7-й годині ранку з тобою вітаються всі двірники і люди, які продають каву з мобільних кав’ярень. Є така своєрідна ранкова радість. Інколи також полюбляю виїжджати велосипедом за межі міста.

- Які враження були у президента від міста, області?

- Я бачив, що він з великим інтересом розглядав, слухав. Знає всі наші проблеми. І приємно, що потім, коли він поїхав до інших областей і міст, колеги – голови обласних державних адміністрацій, переказували мені, що вже в іншій області президент згадував про гарні Чернівці. Тому сподіваюся, що ми зможемо ще запрошувати і продовжувати таку плідну співпрацю.

Віталій Олійник, Чернівці

 На фото: На різних ділянках щоразу ми зустрічаємося поглядами, вітаємося або просто фіксуємо, що ми є - в цей самий час на цьому ж місці: міські двірники, охоронці літніх майданчиків кав’ярень, колеги-фізкультурники бігуни і велосипедисти, таксисти і водії тролейбусів, бариста-мобілкав‘ярні, власники дорогих собак і просто собаки-охоронці міських перехресть, які тримають нас і місто під контролем. Ранкові Чернівці - особливі, - каже Сергій Осачук. 

Світлина від Сергія Осачука.

1