Під час благодійного концерту у Хотині зібрано понад 5,5 тисячі гривень для бійців АТО

Під час благодійного концерту у Хотині зібрано понад 5,5 тисячі гривень для бійців АТО

13.05.2016, 19:49

Свято музики, пісні й танцю "Заспівай, родино!" було сповнене приємних сюрпризів.

Такого велелюддя, огорнутого єднанням і чуттям згуртованої, великої, дружньої родини, у Хотинському Будинку народної творчості та дозвілля не було вже давно.  Беззаперечний аншлаг зібрав благодійний концерт до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, який відбувся у Хотині. Переповнена зала у понад півтисячі місць не вміщала усіх, хто завітав на мистецьке свято «Заспівай, родино!», зініційоване та організоване депутатом Чернівецької обласної ради, Заслуженою журналісткою України Любов’ю Годнюк.

Свято об’єднало велику громаду Хотинського району  у дружнє родинне коло. Люди насолоджувалися красою дійства, яке утверджувало патріотизм, волелюбність, національну гідність. 

У переповненій великій залі районного будинку народної творчості та дозвілля панувала піднесена, родинна атмосфера. Глядачі гаряче підтримували і юних аматорів, і заслужених артистів. 

Перед глядачами  творчі, обдаровані діти Хотинщини. Через танець, хореографічні композиції, театралізовані дійства, мелодією пісні і слова висловлювали свою велику любов до рідної землі, де народилися, до України.

Учасники концерту об’єднали усіх глядачів духом патріотизму, вірою і надією. Данину шани  віддавали ветеранам. Стоячи, висловлювали повагу Великій українці Надії Савченко в день народження якої відбувався концерт і низько схиляли голови перед тими, хто відстоював і відстоює нашу незалежність на Сході України.

 Вечір розпочали дитячі танцювальні колективи – справжні сяючі перлинки у намисті талантів Хотинщини.

Яскраві, незабутні та улюблені композиції подарували глядачам зразкові аматорські колективи «Топ-Данс» (керівник Галина Кушнір), «Крок вперед (Віра Тамазликар) та хореографічний колектив Хотинської гімназії «Сяйво».

Прекрасні пісні прозвучали у натхненному виконанні вокалістів Альони Татарчук, Марії Палій та заслуженого артиста України Василя Данилюка. Щиро вітав переповнений зал Заслуженого артиста України Василя Данилюка, пісні якого возвеличують Україну. Усі глядачі – від  великого до малого разом з артистом життєстверджуюче співали його славнозвісну «Будьмо!»

Море позитиву подарували майстерні музики – ансамбль "Бесарабяни". Про лихо війни, котра принесла і нині приносить багато болю Україні нагалали піснею ветерани – народний аматорський хор ветеранів війни і праці "Оберіг"

 Далі глядачів заінтригували, що на сцену вийде людина, яка ніколи не співала на концертах, для великої аудиторії і вперше зважилася виступити перед земляками у Хотині. З-за лаштунків вийшла ініціатор свята – депутат обласної ради, директор ЧДТРК «Буковина» Любов Годнюк. Вона зворушливо і щиро виконала проникливу баладу про мальви, яку присвятила матерям загиблих героїв з Хотинщини.

Щемливі слова «О мамо рідна, ти мене не жди, мені в наш дім ніколи не прийти – з мойого серця мальва проросла і кров’ю зацвіла. Не плач же, мамо, – ти ж бо не одна – багато мальв насіяла війна…» дійшли до сердця кожного присутнього. Глядачі дружно піднялися і стояли до кінця пісні, віддаючи шану загиблим бійця АТО, котрі не повернулися до рідних домівок, не сказали найріднішим на Великдень «Христос Воскрес!»... Їх портрети та їхніх матусь демонстрували на великому екрані в глибині сцени.

Під час виконання пісні люди в залі не плакали – ридали. Ридала, зрошена сльозами людей, уся Хотинська земля. І оживали на екрані Герої, Герої Хотинщини, сини, яких не дочекались матері. Трепетно-зворушливі, оповиті смутком і скорботою любові «Мальви» мелодією її душі огортали кожне мамине серце, доземно кланялись матерям і воздавали вічну славу синам.

 Нашим захисникам також присвятили свій виступ славнозвісний дует «Писанка». Народні артисти України Оксана Савчук та Іван Кавацюк не лише порадували своїми відомими хітами, а й презентували нову пісню. Як зазначила пані Оксана, вона рада, що ця прем’єра відбулася саме на Хотинщині. Особливо гучно глядачі аплодували самобутній композиції "Весіллє" у поєднанні з оригінальною хореографічною постановкою Юрія Марка.

    «Заспівай, родино, щоб усе збулось, щоб у нашій хаті лиш добро велось»… – співала разом уся мистецька громада і вся громада Хотинщини, «заспівай, родино, пам’ятай повік материнську пісню, батьківський поріг, з Заходу до Сходу  бережи в добрі нашого народу щастя оберіг»!

На завершення цей видатний дует земляків, чиї пісні звучали у багатьох країнах і континентах, побажали миру для України та усіх українців та закликали небайдужих долучитися до збору коштів для військовослужбовців АТО.

Небайдужих виявилося багато. І дорослі, і малі жителі краю охоче кидали гроші – хто скільки міг – у благодійну скриньку. У результаті зібрали  5537 гривень та 10 євро, їх спрямують на придбання необхідних речей та палива для відправки гуманітарного волонтерського вантажу на схід.

 Детальніше тут: http://www.hotvisti.com.ua/products/pid-chas-blagodijnogo-kontsertu-zibrano-5-5-tisyachi-griven-dlya-bijtsiv-ato/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Такого концерту в Хотині ще не було. Дякуємо Л.Годнюк !

В Хотині живуть гарні люди, які нарешті мають гарну, в усіх смислах, представницю в обласній раді.

avatar

Хотинчанин

13 травня 2016 17:33